Yunanistan tarihinin en büyük yangın felaketlerinden biri yaşandı. Yangınlarda 81 kişi yaşamını yitirdi. Yangınlarda ayrıca 180'i aşkın kişinin yaralandığı açıklandı. Başbakan Çipras ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. Yunanistan Avrupa Birliği'nden yangını söndürmek için yardım isterken, bölgede olağanüstü hal ilan etti. Yunanistan'da bir din adamı, en az 81 kişinin ölümüne neden olan orman yangının Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın ateist olması nedeniyle çıktığını ileri sürdü. Bu sözler, Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras'ı arayarak "Yardıma hazırız" mesajı verdi. Erdoğan, Yunan mevkidaşı Pavlopulos'u arayarak taziyelerini bildirdi.
Yunanistan'daki orman yangınında ölü sayısı 81'e yükseldi. Yunan Ulusal Acil Yardım Merkezi'nden (EKAV) yapılan açıklamada, Atina'nın kuzeydoğusunda yer alan Rafina bölgesindeki ormanlık alanlarda başlayan yangınların meskun bölgelere sıçradı. En az 81 kişinin öldüğü yangında, ölenlerden bazılarının evlerinde ve araçlarında mahsur kalarak, bazılarının da yangından kaçmak için girdikleri denizde boğularak öldükleri kaydedildi. Yangında 180'i aşkın kişi de yaralandı. Yaralananlardan 11'inin durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Kayıp başvurusu yapılan birçok kişiye henüz ulaşılamaması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yerel kaynaklar, bir restoranda 26 kişinin cesedinin bulunduğunu iddia etti. Cesetlerin Mati köyünde bir restoranın avlusunda bulunduğu belirtildi. Bölgenin belediye başkanı yardımcısı Girgos Kokkolis, 26 cesede ulaşıldığını doğruladı.

TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA
Yunanistan'ın Mora Yarımadası'ndaki Aigialia Metropoliti Amvrosios, başkent Atina yakınlarında en az 81 kişinin ölümüne neden olan orman yangının Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın ateist olması nedeniyle çıktığını ileri sürdü. Amvrosios'un bu ifadeleri, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un yanı sıra çok sayıda kişi tarafından da tepkiyle karşılandı. Başpiskoposluktan yapılan yazılı açıklamada, Amvrosios'un Başbakan Çipras ile ilgili ifadelerinin "üzücü bir olay" olduğu belirtilerek, "Genellikle bunların kişisel görüşler olduğunu söylüyoruz. Ancak kişisel görüşlerin de bir sınırı olmalı. Tanrı sevgi demektir, intikam almaz." denildi.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu