Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sının yenildiği 9 Mayıs'ın yıl dönümüne, Rusya'ya karşı verdikleri savaşı kazanacaklarını ve hiçbir toprak parçasından vazgeçmeyeceklerini söyledi.
9 Mayıs nedeniyle yapılan yazılı açıklamada Zelenskiy, “Nazizme Karşı Zafer Günü'nde yeni bir zafer için savaşıyoruz. Yol çok zorlu ama kazanacağımızdan şüphemiz yok” dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, halkının tarihte birçok kez kendi topraklarını savunmak için savaştığını ve kendi yollarını çizen 'özgür insanlar' olduğunu vurguladı.
Bugün de aynı yolda savaştıklarını, kimseye topraklarından bir parça bile vermeyeceklerini ifade eden Zelenskiy, “Hitler karşıtı koalisyondaki diğer uluslarla birlikte Nazizmi yenen atalarımızla gurur duyuyoruz. Ve kimsenin bu zaferi ilhak etmesine izin vermeyeceğiz, sahiplenmesine de izin vermeyeceğiz.” dedi.
Yazılı açıklamada şu ifadeler de yer aldı: "Özgür ruhumuzu bağlayabilecek hiçbir pranga yok. Özgür topraklarımızda kök salabilecek hiçbir işgalci yok. Özgür insanlarımıza hükmedebilecek hiçbir işgalci yoktur. Er ya da geç kazanacağız.”

Editör: Mehmet Kasimoglu