Geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Avukat Akan Gürkan’ın anısına kurulan Akan Gürkan Eğitim Vakfı, (AGEV),düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. 
Bedesten’de yer alan etkinlikte konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Selçuk Gürkan, topluma avukat olarak hizmet eden oğlu Akan Gürkan’ın adını yaşatmak için AGEV’i kurduklarını anlattı. Selçuk Gürkan, Vakfın eğitime katkı sağlamasını umduklarını söyledi. 
Vakıf hakkında bilgi veren Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Selen Necat Gürkan da hedeerinin eğitim bursları aracılığı ile başarılı ancak eğitimlerini sürdürmekte zorlanan gençlere sunulacak olanaklarla dezavantajları ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti. 
Vakıf’ın lise seviyesinden yüksek öğrenim seviyesine kadar burs yönetmeliğinde aranan şartları karşılayan öğrencilere eğitim bursları vermeye başlayacağını kaydeden Selen Necat Gürkan, Vakıf’ın ayrıca gençler için Mentorluk ve Staj Programları düzenleyeceğini belirtti. 
Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Mütevelli heyeti üyesi Ayşe Gürkan Yücel ise hem öğrencilere sağlanacak eğitim burslarına kaynak oluşturmak  hem de gençlerin gelişimine karkı koyacak etkinlik ve projeleri hayata geçirmeyi tasarladıklarını söyledi. 
Eylül 2018 itibarıyla AGEV’in lise seviyesinde eğitim bursları vermeye başlayacağını anlatan Yücel, projeleri arasında Vakıflar İdaresi ile istişare içinde tenis, basketbol gibi sporların rahat ve güvenli bir ortamda yapılabileceği çağdaş bir tesisi hayata geçirmenin olduğunu da kaydetti. 
Yücel, kendileri ile aynı hedeeri benimseyen bağışçılara AGEV’e destek vermeye davet etti.

Yapılan yazılı açıklamada ise AGEV’in kuruluş amacı, hedefler ve faaliyetlerine yer verildi. Açıklama aynen şöyle:

“KURULUŞ, AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ
AGEV, eğitim bursları aracalığıyla başarılı ancak eğitimlerini sürdürürken zorlanan gençlerimize  sunacağı olanaklarla dezavantajları ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.
Gençlerimizin ilk olarak ileri eğitim hayallerini kurdukları lise çağından itibaren onların önünü açacak, hayal ettikleri hedeflere ulaşabilmelerini sağlayacak maddi ve manevi desteği vermeyi amaçlıyoruz. Çağdaş bir toplum olabilmek için, geleceğin liderlerini bugünden eğiterek, gençlerimizi dünya görüşü olan ve her daim yeniliğe, sorgulamaya ve öğrenmeye hevesli bireyler olarak yetiştirmek gerektiği inancındayız. Başarılı gençlerimizin hakettikleri yerlere gelebilmeleri ve ileride toplumumuzu parlak bir geleceğe taşıyabilmeleri için Vakfımız; sağladığı olanaklar ve eğitim burslarıyla onların eğitimine katkı koymayı amaç edinmiştir.

EĞİTİM BURSLARI VE PROGRAMLARI
Akan Gürkan Eğitim Vakfı, lise seviyesinden yüksek öğrenim seviyesine değin burs yönetmeliğinde aranan şartları karşılayan öğrencilere eğitim bursları vermeye başlayacaktır. Eğitim burslarıyla ilgili detaylı bilgi ve başvuru koşulları Mayıs 2018’den itibaren          www.ag-ev.org adresinden duyurulacaktır.
Başarılı gençlere, geleceğe sağlam adımlarla ilerlemeleri için destek olmayı hedefleyen AGEV, gençler için Mentorluk Programları başlatacaktır. Ülkemizde alanında isim yapmış mentorlarıyla buluşma fırsatı bulacak olan gençler kariyer planlama ve yetkinlikler konusunda bilgi edineceklerdir.
Mentorlarımız, bursiyerlerimiz ile kendi tecrübelerini paylaşarak onların hayatlarına yol çizmelerini, ve farklı bakış açılarına sahip olmalarını sağlayacaktır.
Staj programları ile gençlemizin seçtikleri mesleklerde deneyim kazanmalarına olanak yaratılacaktır.

FAALİYETLERİMİZ
AGEV, gerek öğrencilerimize sağlayacağı eğitim burslarına kaynak oluşturmak, gerekse ülkemizde özellikle gençlerimizin yaratıcılık, liderlik, akademik ve sosyal anlamda kendilerini geliştirebilecekleri etkinlikleri ve projeleri hayata geçirmeyi tasarlamaktadır.
a)    8 Nisan 2018’de Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına düzenlenecek olan Girne Maratonu’na katılacağız.
b)    4 Mayıs 2018’de Merit Park Hotel’de bir Gala Yemeği düzenleyerek tüm eğitim gönüllüleri ve hayırseverlerle bir araya geleceğiz.
c)    Eylül 2018 itibarıyla lise seviyesinde eğitim bursları vermeye başlayacağız.
d)    2018/2019 eğitim yılı içerisinde lise öğrencilerine yönelik kompozisyon yarışması, aytışma etkinliği ve yurtdışında benzerlerinin yapıldığı gençlerimizin özgüvenini güçlendirecek, yaratıcı fikirlerin ön planda olduğu projeler düzenleyeceğiz.
e)    2018/2019 yılında üniversitelerimizde, gençlerimizin etkin katılımını sağlayacağımız, ilginç hukuki problemleri içeren kurgulanmış duruşmaların yapılacağı bir etkinlik düzenleyeceğiz. Amacımız, bu etkinliğin gerek üniversitelerin kendi bünyesinde gerekse üniversiteler arası şampiyonalar şeklinde düzenlemek, ve tüm öğrencilerin takımlar halinde yer alacağı düşünmeyi, problem çözümünü, toplum içinde hitabeti geliştirebilecekleri bir ortam yaratmaktır.
f)    Akademik başarıyı sağlayabilmek ve her yönüyle örnek bireyler yetiştirebilmek için sosyal ve bedensel gelişimin de önemi çok büyüktür. Bu çerçevede, Vakıflar İdaresi ile istişare içerisinde, hayata geçirmek istediğimiz tenis, basketbol ve diğer sporların rahat ve güvenli bir ortamda yapılabileceği, içerisinde yürüyüş ve bisiklet yollarının olduğu çağdaş bir sosyal tesis projemiz bulunmaktadır.”
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu