Modern sanatın önemli temsilcilerinden heykeltraş Auguste Rodin ve arkadaşlarının eserlerinden oluşan bir sergiyle taçlandırılan Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD)’nin kuruluş kutlamaları coşkulu geçti. 
Sergiyi oluşturan heykel koleksiyonunun bizzat sahibi Erbil Arkın’ın kendisi oluyor. Yoğun bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşen gecede her kesimden önemli isimlerin bulunması böyle bir etkinliğe ne kadar önem atfedildiğinin göstergesi oldu. 
Mütevelli Heyeti Başkanı Erbil Arkın ve Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Sinan Arkın yaptıkları konuşmalarda üniversitenin kuruluş nedenlerini ve misyonunu ön plana çıkarırken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit İnatçı üniversitenin sanatın kurumsallaşması adına ülkeye yapacağı katkıdan bahsetti.
Konuşmacı olarak kürsüye davet edilen Meclis Başkanı Sibel Siber ise toplumsal yaşamda sanatın ne kadar önemli bir rol oynadığını vurguladı. Geceye katılamayan Rektör Prof. Dr. Bruno Cora’nın ise bir videosu yayınlandı. Cora, üniversiteye dair yaptığı konuşmada, ARUCAD’ın Avrupa çapında bir etkiye sahip olacak düzeyde yapılandırıldığına, bununla birlikte oldukça nitelikli bir üretime ve eğitime yönelik yetkin bir kadroya sahip olduğuna dikkat çekti. 
Erbil Arkın’ın koleksiyonuna ta başından tanıklık eden İngiliz galerici Robert Bowman ise yaptığı konuşmada böyle bir üniversitenin bir sanat koleksiyoncusu tarafından açıldığına dikkat çekerek mutlaka başarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. 
Dün gece saat 18.00’de başlayıp saat 23.00’ye kadar süren kutlamalara Quartet Grubu müzikleriyle eşlik etti. 
Ziyaretçiler kutlama gecesi saat 22.00’ye kadar sergiyi ziyaret etme fırsatı buldu. Sergi hafta içi her gün ve Cumartesi-Pazar 9.00-21.00 saatleri arası 17 Kasım’a kadar izleyiciye açık kalacak. 

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu