Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni ziyaret etti.Özyiğit’i, okula gidişinde Müdür Ali Yaman tarafından karşılandı.
Ders zilinin çalması ile birlikte öğrencilere hitap eden Bakan Özyiğit yakın bir süre önce üstlendiği görevin ne kadar hassas ve zor olduğunun bilincinde olduğunu belirterek ülke gençliğinin daha kaliteli eğitim alabilmesi için çalışacaklarını söyledi.Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin ilgiden uzan kendi haline bırakıldığının farkında olduklarını kaydeden Özyiğit yaşanan sorunları tespit emek ve bir an önce sonlandırmak için okulu ziyaret ettiğini belirtti.
‘Demokratik, laik ve bilimsel eğitim için el birliği ile çalışmamız gerekiyor’ diyen Bakan Özyiğit hem eğitim hem de yaşamın her alanında dünya ile yarışabilmek için gençleri en doğru şekilde geleceğe hazırlamak gerektiğine dikkati çekti.
Kökeni ne olursa olsun kimseyi dışlamamak gerektiğine de işaret eden Özyiğit ‘Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir farklılıklarımızı kendimizi geliştirmek için kullanmalıyız’ diye konuştu.
Özyiğit, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin örnek bir okula dönüştürüleceğine inanç belirtti. Özyiğit, tüm kadın eğitimci ve emekçilerin kadınlar gününü de kutladı.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özyiğit daha sonra okul yöneticileri ile görüşerek sorunlarla ilgili bilgi aldı.
Özyiğit, ziyareti sırasında bazı sınıfları da gezerek öğrencilerle sohbet etti…
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu