Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, uluslararası sanat, tasarım ve medya alanında eğitim veren üniversiteler birliği “Cumulus”a tam üye  kabul edildi.
DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, dünyanın dört bir yanında 61 ülkeden toplam 325 üyesi bulunan Cumulus’a üyelik başvurusu kapsamında, yine Cumulus tarafından 8-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “Tasarım Kültürleri” konferansında, DAÜ ve Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile ilgili olarak kapsamlı bir sunum yapıldı.
Sunumun ardından, özel olarak hazırlanan ve katılımcılara gösterilen reklam filminin beğeni aldığı kaydedilen açıklamada, üyelik kararının, Cumulus’un her yıl düzenlediği ve bu yıl İtalya’nın Roma kentinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da üye üniversitelerin oy birliğiyle alındığı bildirildi.
Açıklamada, Cumulus’un, sanat ve tasarım eğitimi ile araştırmaları alanında dünyadaki en prestijli birliklerden biri olarak ön plana çıktığı, DAÜ İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün bu üyelikle birlikte, sanat ve tasarım alanında eğitim veren prestijli üniversitelerle çok daha verimli iş birlikleri kurabilmesinin önünün açıldığı kaydedildi.
Cumulus’a tam üye olarak kabul edilmeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fırat Tüzünkan, “Bu üyelikle birlikte, öğrencilerimiz de kendi yapmış oldukları sanat ve tasarım çalışmalarını çok daha geniş bir kitleyle paylaşma ve alandaki uluslararası etkinliklere daha rahat katılabilme olanağına sahip olacaklar” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Kasimoglu