Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nda “bir öğrenci velisinin öğretmene hakaret ederek tehdit etmesini” kınadı.
KTÖS bu sabah 11.00’de Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nda konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

ELCİL
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil burada yaptığı açıklamada, Dr. Fazıl Küçük İlkokulu özelinde değil, KKTC genelinde benzer sorunların yaşandığını, asılsız suçlamalara maruz kalan öğretmenlerin veliler tarafından hakarete maruz kaldığını, tehdit edildiğini ifade etti.
Elcil söz konusu okulun 100 öğrenci civarından 180-200’lere çıkan bir popülâsyonu bulunduğunu, öğretmenlerin de, öğrencilerin sorun yaşamadan nitelikli eğitim alabilmesi için canla başla çalıştıklarını kaydetti.
Geçtiğimiz hafta içerisinde haksız yere suçlanan bir öğretmenin, öğrenci velisiyle karşı karşıya kaldığını ve velinin öğretmene hakarete ve tehdide varan sözler sarf ettiğini anlatan Elcil, sorunların kavga ederek ya da basın yoluyla değil, çocuğun da menfaati yönünde izlenecek yollarla çözüleceğini aktardı.

“VELİYİ KINIYORUZ”
Elcil, KTÖS olarak sorunlu öğrencinin velisini kınadıklarını belirterek, defalarca okul müdürü ve sendikanın Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığı çağrılar sonucu ancak bugün okula bir denetmen gönderildiğini ifade etti.
Elcil, MEB’in konuyu raporlaması ve gerekirse Sosyal Hizmetler Dairesi’nin de devreye girerek soruna çözüm üretmesi gerektiğini bildirdi.

“İLKOKULLARA DA REHBER VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN KADROLARI GEREKLİDİR”
Elcil, bu tür sorunların okullarda rehber ve psikolojik danışman görevi yapacak öğretmen kadrolarının açılması ve doldurulmasıyla çözüleceğini kaydederek, ülkede 580 civarı mezun ve işsiz rehber/psikolojik danışman bulunduğunu, fakat rehber ve psikolojik danışmanların TC’den getirtilerek yasa dışılık yapıldığını söyledi.
Elcil, okulların nüfuslarıyla birlikte sorunlarının da büyüdüğüne işaret ederek, söz konusu olayın yargıya taşınmasıyla ilgili gerekli girişimleri başlatacaklarını, her zaman olduğu gibi yine öğretmenlerin arkasında olduklarını sözlerine ekledi.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu