KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada,  şunları kaydetti:

“Yüksek Yönetim Denetçisi Sayın Emine Dizdarlı’nın Ercan Havaalanı’nda ortaya koyduğu usulsüzlük, yolsuzlukla ilgili şirket parayı ödemeyeceğini açıklamıştır. Konu kapanmadan, kirli yakıt kullanılmaması ile ilgili hükümetin sabah aldığı karar; AKSA şirketinin şantajına boyun eğilerek çaresizce öğleden sonra kaldırılmış, vatandaşın zehirlenmesine devam edilmesine karar verilmiştir. Aynı şirketin filtre takmamakla ilgili ise iradesi sürmekte, hükümet ise seyretmektedir.”

“Her gün ortaya çıkan yolsuzlukların Kıbrıs Türk toplumunun kaynaklarının nasıl ele geçirildiğini deşifre ettiğini”  iddia eden Gökçebel,  CTP-UBP hükümetinin de diğer  hükümetler gibi seyretmekte olduğunu ileri sürdü.

Gökçebel, hükümetin elektrik konusunda bir günlük şantaja boyun eğdiğini savunarak,  hükümetin  su ve benzeri konularda  Kıbrıs Türk toplumunun iradesine sahip çıkamayacağını öne sürdü.

Gökçebel  “AKP’nin dayatma ekonomik, siyasi, eğitim, nüfus politikalarına CTP-UBP hükümetinin de kuklalık yapacağının netleştiğini” ileri sürerek, “Kıbrıs Türk toplumunun iradesine konulan bu politikalar kabul edilemezdir” dedi.

Editör: Mehmet Kasimoglu