Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk halkının yıllardır sürdürdüğü yaşam biçimi ile kendi kültürü ve kimliği olduğunu, laik ve demokratik eğitimin de bunun en temel unsurlarından olduğunu belirterek, “Laik, demokratik ve bilimsel eğitim vazgeçilmezimizdir” dedi.
TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun’un, ilahiyat bölümlerini yasal statüye kavuşturmak amacıyla sunduğu yasa değişiklik önerisi konusunu değerlendiren Özyiğit, eğitimin toplumun geleceğini şekillendiren en önemli unsur olduğunu belirterek, “toplumun dejenere edilmesinin en önemli aracının eğitimi bozmak olduğunu” kaydetti.
Son dönemlerde Kıbrıs Türkü’nün yaşam biçimi ile laik ve demokratik eğitim anlayışını değiştirmeye yönelik adımlar atılmak istendiğini, son önerinin de bu anlayışın ürünü olduğunu belirten Özyiğit, bu anlayışın karşısında durmaya devam edeceklerini kaydetti.

“BİRBİRLERİNDEN BİLE HABERLERİ YOK”
Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun UBP Milletvekili Sunat Atun tarafından yapılan önerinden haberi olmadığını söylediğini belirten Özyiğit, “Bir şantiyede 85 pozitif vaka çıkar Başbakan’ın haberi olmaz, Sağlık Üst Kurulu okullar açılabilir kararı alır Eğitim Bakanı’nın haberi olmaz,  inanç turizmi ile ilgili karar alınır Turizm Bakanı’nın haberi olmaz. Şimdi de eğitimle ilgili öneri sunulur Eğitim Bakanı’nın haberi yok. Değil halkın sorunlarından, birbirlerinden bile haberleri yok. Bu yapının, bu anlayışın topluma da ülkeye hizmet vermesi mümkün değildir” dedi.
UBP-DP-YDP “azınlık” hükümetinde her milletvekilinin ayrı bir bakanlık ve hükümet ortağı parti gibi davrandığını, her isteyenin aklına geleni yaptığını belirten Özyiğit, “Bu hükümet zaten yarım yamalak kurulmuştu, şimdi tamamen bitmiş durumdadır. Öncelikleri de toplum değil kendi gelecek kaygılarıdır. Böylesi bir yapının yönetimde kaldığı her gün, her dakika toplumun geleceğinden çalmaktadır” dedi.

Editör: Mehmet Kasimoglu