Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Dubai’de Yüksek Teknoloji Koleji(HTC) tarafından organize edilen Bilim ve Mühendislik Teknolojisindeki Gelişmeler çoklu konferanslar(ASET 2018) serisinin bir parçası olan "Engineering Innovations in Healthcare International Conference" isimli konferansta temsil edildi.
YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sharjah kentinde düzenlenen konferansa,YDÜ Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Dilber Uzun Özşahin ve Yrd. Doç. Dr. İlker Özşahin davetli konuşmacı olarak katıldı. 
Yard. Doç. Dr. Dilber Uzun Özşahin konferansta YDÜ’de özellikle iyi huylu veya kötü huylu kanserli hücrelerin teşhisinde karara varmak için geliştirilen ve yapay zekâ, karar teorisi, fuzzy sistemleri yöntemi, nükleer tıp, radyoloji, patoloji ve daha birçok alana ışık tutacak “Fuzzy Promethee” yöntemi ile ilgili bilgiler paylaştı.
Yrd. Doç. Dr. İlker Özşahin'in, Massachusetts General Hastanesi ve Harvard Tıp Fakültesi ile ortak olarak yaptığı "Genel Anestezinin Beyin Fonksiyonu Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması için micro PET ile Küçük Hayvan Görüntüleme" isimli çalışması da konferansta sunuldu.
Ayrıntılar VATAN'da
 

Editör: Mehmet Kasimoglu