Yakın Doğu Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) onaylı 143 yüksek lisans ve 75 doktora programlarına burs vereceğini duyurdu. Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Üniversitesi bünyesinde yer alan Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri tarafından 1517 Öğretim üyesi ile yürütülen Yüksel Lisans- Master (Tezli) ve Doktora programlarına 100%, 75%, 50%, 30% ve 25%  burs imkanı sağlanacağı belirtildi.
 Açıklamada, gerekli evraklarla birlikte burs programlarına başvuruların 15 Eylül 2017 tarihine kadar yapılması gerektiği kaydedildi. Burs başvuruları sonuçları ise 7 Ağustos, 2 Eylül ve 22 Eylül 2017 tarihlerinde açıklanacak.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler…
Yüksek Lisans ve Doktora burslarına başvuru için; Lisans veya yüksek lisans diploması ve transcript, T.C. uyruklu öğrenciler için ALES sınav sonuç belgesi fotokopisi, kimlik kartı veya pasaport fotokopisi, 2 adet referans mektubu ile özgeçmiş gerekiyor. Başvuruların, gerekli evraklarla birlikte 
[email protected] adresine, konusu “ISOSH-2018” olan bir e-mail yollanarak yapılması gerekiyor. Ayrıca, burs kapsamına dahil programların listesine http://aday.neu.edu.tr  web adresinden ulaşılabiliyor.  Yüksek lisans ve doktora programları için verilecek tüm burslara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile uluslararası öğrenciler başvura yapabilirler.
 
Yeter Tabur: “Yeni Ufuklar Açmak İstiyoruz…” 
 Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Yeter Tabur, ülkenin öncelikli alanlarında doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve meslek adayları ile profesyonellere yeni ufuklar açmak istediklerini söyledi.  
Genel Sekreter Tabur, son yıllarda yalnızca akademik uzmanlaşma açısından değil aynı zamanda profesyonel kariyer ve kişisel gelişim açısından da önem kazanan ve iş hayatında önemli bir tercih sebebi haline gelen yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde burs imkanlarını giderek artıracaklarını dile getirdi. Yüksek lisans ve doktora programlarının araştırma ve uygulamanın birbiriyle bağlantılı ve etkileşimli bir şekilde alanında uzman akademik kadro tarafından yürütüldüğünü ifade eden Tabur, her türlü araştırmanın rahatlıkla yapılabilmesi için Fakülte Laboratuvarlarının yanında, İleri Düzey Araştırma Laboratuvarları, Yakın Doğu Hastanesi, Diş Hastanesi ve Hayvan Hastane’sinin tüm imkanlarını da öğrencilerin hizmetine sunduklarını belirtti.
 Yüksek Lisans ve Doktora programları bursları ile ilgili daha detaylı bilgiler www.neu.edu.tr web sayfasından veya 223 64 64 (dahili 211-225-377) no’lu telefondan alınabilir.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu