Yakın Doğu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanlığı  2018- 2019 Güz Dönemi Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurular başladı.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tezsiz yüksek lisans programına kayıtların, 28 Eylül 2018 Cuma gününe kadar mesai saatleri içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşlerine şahsen yapılması gerektiği belirtildi.
Öğrenci adaylarının başvuru yapabilmeleri için KKTC vatandaşlığının bulunması ve Eğitim Fakültesine bağlı olmayan dört yıllık bir yükseköğretim kurumundan mezun olarak lisans derecesi elde etmiş olması şarttır.
Açıklamada, eğitimlerin 24 Eylül 2018'de 13 dersten oluşan programda, derslerin hafta içi saat 17.00’den sonra başlayacağı ve programın Haziran ayında tamamlanacağı belirtildi..

Nitelikli Öğretmenler Yetiştirilecek…
Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Ana Bilim Dili Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erinç Erçağ, ilgili programın Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulundan (YÖDAK) onaylı olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Erçağ Yakın Doğu Üniversitesi olarak yüksek lisans programları ile ülkenin her alanında ihtiyaç duyulan aydın nitelikli öğretmenlerini yetiştirmeyi ve kaliteyi arttırmayı hedeflediklerini ekledi. 
Yakın Doğu Üniversitesinin öğretmenlik meslek bilgisi ile dünya kalite standartlarına uygun öğretmenlik programına ait içerikleri ve öğretim uygulamalarını en üst düzeye çıkarmayı amaçladığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Erçağ, öğretmenlik ruhunu yitirmeyecek öğretmenler yetiştirmeyi istediklerini de belirtti.
Bu yüksek lisans programı, farklı karakter özelliklerine sahip öğrencilerin mevcut potansiyellerini keşfetmelerine ve pedagojik anlamda her türlü öğretim aracını kullanarak öğrenme-öğretme faaliyetleriyle araştırma etkinlikleri gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktadır. Yrd. Doç. Dr. Erçağ, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans mezunu olan bireylerin, bulundukları farklı alanlarda öğretmenlik mesleğini çok başarılı bir şekilde yürütebileceklerini de ifade etti.

Editör: Mehmet Kasimoglu