Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi Mezuniyet töreni Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre (AKKM) Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University, Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Törene Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.  Ümit Hassan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nail Bulakbaşı sağlık bilimleri fakültesi bölüm başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi;  Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden 14, Hemşirelik Bölümü’nden 31 olmak üzere toplam 45  öğrenciyi mezun etti.. Ayrıca, Hemşirelik Bölümü’nden 1 doktora öğrencisi ve 2 yükseklisans öğrencisi de diplomalarını aldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanan Mezuniyet töreninde, Keman Virtözü İlyas Abdullin'in müzik dinletisi ilgiyle izlendi.

 

Hemşirelik Bölümü mezunları adına Hemşire Miray Pehlivan ile , Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunları adına Radyoloji Teknikeri Buğçe Demirkaya birer konuşma yaptılar.

 

Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr. Sayın Sevinç Yücecan; “Bugün hem mezunlarımızın, hem değerli ailelerinin hem de biz eğitimcilerin büyük emek ve özveri ile sürdürdükleri uzun bir yolculuğun keyifli günü.  Bugün coşkulu bir kutlama ve sevincimizi, kıvancımızı paylaşma günü. Bugün fakültemizden 45 öğrencimizi  daha mezun ediyoruz. Bu öğrencilerimiz “her adımda bir başarı” ilkesini benimsemiş, özümsemiş bir üniversiteden, ödüllere doymayan Yakın Doğu Üniversitesinden mezun olmakta. Ne kadar gurur duysak az” diye konuşmuştur. Yücecan konuşmasına “Sağlık Bilimleri Fakültesi çatısı altında sağlığı geliştirmek amacıyla çalışan birbirinden farklı meslek elamanlarının eğitimi dünya standartlarıyla yarışacak düzeylerde verilmektedir. Akademik kadromuz, bilgisini, yüreğini ve gücünü birleştirerek ve başaramayacağı bir şeyin olmadığı inancıyla hareket ederek özgüvenleri çok yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirdi” diye devam etmiştir. 

 

Törende ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sayın Ümit Hassan ile Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nail Bulakbaşı da birer konuşma yaptı.

 

Uluslararası standartlarda verdiği eğitim-öğretim ve sunduğu araştırma olanakları ile, çağın gereksinmelerini karşılayan bilgi ile donatılmış, evrensel değerlere sahip “Diyetisyen”, ‘Hemşire’, “Fizyoterapist” ve “Sağlık Kurumları Yöneticisi” yetiştirmek, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimini toplum yararına sunmak, en yetkin mezunları yetiştirmek, ülkemize ve insanlığa  hizmet etmek misyonuyla 2007- 2008 Akademik yılında, kurulan SBF uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur.

 

Konuşmaların ardından diplomaların verilmesi ve keplerin fırlatılması ile tören sona erdi.

Editör: Mehmet Kasimoglu