Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı ve Beyaz Gömlek Giyme Töreni AKKM’de gerçekleştirildi.
YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, törene Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan, Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, ardından Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Atakan Sarı ve Erkan Tülün’ün müzik dinletisi ile devam etti.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren YDÜ Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan, YDÜ Tıp Fakültesi’nin Kıbrıs Barış Harekatı’nın 34. yılı olan 20 Temmuz 2008 yılında açıldığını ifade ederek, Kıbrıs’ın ilk tıp fakültesi olarak İngilizce eğitim dili ile eğitim hayatına başladığını belirtti.
Prof. Mocan, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin genç bir fakülte olmasına rağmen dünya tıp fakülteleri listesine girmeyi başarmış bir fakülte olduğunu kaydederek, hak ettiği yeri aldığını ifade etti. Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin temel amacının; mezuniyet öncesi, mezuniyet sonrası ve sürekli tıp eğitimini uygulamak, bu şekilde karşılaştığı sorunları çözme yeteneği ile donanmış, bilgili, yeterli, dürüst, hem tıp hem evrensel etik değerlerine bağlı, öğrenmenin hayat boyu sürdüğüne inanan, insanlığa hizmeti amaç edinmiş, hastalarına karşı saygılı, anlayışlı ve sorumlu hekimler yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Prof. Dr. Mocan, öğrencilerin bütün bu niteliklerle birlikte özgür üniversite ortamında Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş yüksek nitelikli tıp doktorları olarak mezun olacaklarını vurguladı.
Prof. Mocan, “Eğitiminiz organ sistem temelli entegre eğitim sistemi olup, dersler konularına göre multidisipliner olarak planlanmıştır.İyi ve doğru tanı koyabilmek, uygun tedavi uygulayabilmek için çağdaş bilgileri takip eden, teknolojileri bilen ve yararlanabilen, çağdaş tıbbın bilgi ve birikimine sahip, kendini yenileyebilen ve tıptaki yenilikleri tanı ve tedavisinde uygulayabilen iyi hekimler yetiştirmek istiyoruz” ifadelerine yer verirken, çağdaş tıp anlayışında hekimin sadece kendine ulaşan hastanın tanı ve tedavisiyle yetinmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle yetiştirdikleri ve bundan sonra yetiştirecekleri hekimlerin temel tıp bilimlerini çok iyi bilen kişiler olacağını kaydetti.
Açılış konuşmasının ardından birinci sınıf öğrencilerine öğrenci andının okunması Prof. Dr. Gamze Mocan tarafından gerçekleştirildi, ardından öğrencilere dekan ve öğretim üyeleri tarafından beyaz önlükleri giydirildi.
Törenin hemen ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar tarafından ilk ders gerçekleştirildi.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu