Paris şehri adını mitolojilerden almıştır. Eifel kulesi ve Louvre Müzesi ile ünlüdür. Kimileri için uygarlığın merkezidir.

Televizyon ‘ En Zor Okul Yolları’ isimli bir belgesel yayımlıyor, bu güne kadar seyretmediyseniz seyredin.

Asya, Afrika,  kutuplar gibi zorlu coğrafyalarda yoksul çocukların okula gidişlerini belgeliyor.

Okullara gidecekler okuyup ‘ adam’ olacaklar. ( Adam kavramı kızları da kapsıyor, erkek bir kavram olarak kullanılmamıştır)

Okul kavramı Fransızca ecole’den gelmektedir, en azından Türkiye’ye Fransa’dan gelmiş ve oradan da haliyle bize gelmiştir.

Neyse Fransa ve Paris ile ilgili muhabbeti burada keselim ve konumuza girelim.

Var sayalım ki KKTC ilkokullarında öğrencilere öğle yemeği veriliyor cüzi bir ücret karşılığında, yine var sayalım ki Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda bir öğrencinin öğle yemeği için iki buçuk lirası olmadığından, okul idaresi iki buçuk lira yemek parasını ödemeyen öğrenciyi yemek yenilen salona sokmadı ve eve yolladı.

Cevabınız, protestonuz hazır değil mi ‘ ne olacaktı ki burası KKTC, teneke, nylon muz korsan devlet.’

Varsayalım ki Kongo’da, Namibya’da yemek veriliyor olsun ilkokul öğrencilerine ve okul idaresi, öğrencilerden birinin yemek ücreti ödeyemeyecek durumda olduğunu bilmesine rağmen öğrenciyi aç bilaç evine yollasın.

Yahu Kongo, Nambiya durumunuza bakmadan kalkıp yemek mi çıkarıyorsunuz öğrencilerinize, donunuz yok be sizin kıçınızda’’ diye rezil rezil gülmez miydiniz hale.

Küba’da bir okul yemek ücreti ödemeyen ailenin çocuğunu evine yolladı haberini okursanız bir gün, sağcı olduğunuzu var sayıyorsanız insan olmamış halinizle ‘ işte komünizm, işte Fidel’in memleketi diye uzaktan gazelle zevklenmez misiniz.

Evet böyle bir olay dünyanın bir yerinde  oldu. Bir okul yemek ücreti ödemeyen ailenin çocuğunu yemek salonunun kapısından evine geri postaladı.

AB var ya hani insanlık projesi diye tapındığınız işte orda oldu bu olay.

Hani Louvre Müzesi var ya Fransa’nın baş kenti Paris’te.

İşte bu olay orada, Paris’te oldu

Uygarlığı ile böbürlenen Fransızların baş kentinde bir okulda oldu bu rezil olay ve hiç de garip değildir medyada manşet olmaması.

Medya, dünyanın her yerinde batılı beyaz Hristiyan uygarlığının!! Borazanıdır gerek gönüllü, gerek fonlanarak.

Hay sizin Eifel kuleniz başınızda paralansın Mösyö Mitterand ve Macron’un devleti