Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 6,05 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda euro 6,77'den, sterlin ise 7,74'ten işlem görüyor.

Dün en düşük 5,99'u gören dolar/TL, yurt içi piyasalar kapandıktan sonra yükselişe geçerek, günü önceki kapanışın yüzde 0,74 üzerinde, 6,04'den tamamladı. Dolar/TL, bugüne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,2 yükselişle 6,05 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yatay seyirle 6,77'den, sterlin/TL önceki kapanışın hemen altında 7,74 seviyesinden alıcı buluyor.

'ABD'NİN TÜRKİYE KARARLARININ ETKİSİ SINIRLI KALDI'

Ticaret savaşları küresel piyasaları şekillendirmeyi sürdürüyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın "ABD'ye ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden" ülkelerden telekomünikasyon ekipmanları almasını engelleyen başkanlık kararnamesine imza atmasının ardından artan tedirginlik gelişmekte olan ülke varlıklarını da olumsuz etkiliyor.
Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25'e indirmesi ve ABD ile ticarette vergi avantajı sağlayan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kapsamındaki ülkeler listesinden Türkiye'yi çıkarmasının piyasalara etkisinin sınırlı kaldığını ifade etti.

'DOLARDA 6,06 DİRENÇ KONUMUNDA'
Trump'ın kararlarının genel trendi değiştirecek bir gelişme olmadığını kaydeden analistler, ABD ile İran arasında yaşanan gerilimin jeopolitik riskleri artırdığını söyledi. Analistler, bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında Euro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de öncü göstergeler endeksi ile tüketici güven endeksi verilerinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 6,06'nın direnç, 5,96'nın destek konumuna geldiğini kaydetti.

Editör: Mehmet Kasimoglu