TATAR: “HÜKÜMETİN ÖZEL BİR ŞİRKETTEN AVANS ALMASI HUKUKSUZLUK”
Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Tatar, hükümetin özel bir şirketten avans almasının hukuksuzluk olduğunu söyledi.
Tatar, “Yasalarımıza göre borçlanma veya avans borç komitesinden geçmeli. Merkez bankasından alınan para da borç komitesinden geçmeli. Neden bu müessese çalıştırılmıyor? Hukuksuzluk oluyor. Siz bu ülkenin hukukunu ihlal edemezsiniz. Bu hükümet bitmiştir” dedi.
Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti genel başkanlarıyla birlikte katıldığı televizyon programında yaptığı konuşmada, ekonominin büyütülmesi gerektiğine dikkat çekti, su projesini örnek gösterdi, ekonominin kalkındırılması için esas hedeflerin olması gerektiğini söyledi.

“HÜKÜMET BÜTÜNLÜK ARZ ETMİYOR”
KIB-TEK ve çoklu tarife hakkında da konuşan Tatar, “Çoklu tarifeyle okkalı zam yapıldı, Çoklu tarife Bakanlar Kurulundan nasıl çıktı? Bir parti tarifeyle ilgili bilmediği yanlar olduğunu söylüyor, hükümet bütünlük arz etmiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Mali protokol konusuna da değinen Tatar, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın “protokol konusundaki soruları elçiliğe sorun” diyerek Ankara’yı işaret ettiğini, Kudret Özersay’ın da metnin hazır olmadığını söylediğini ifade etti. Tatar, “Gerçek neden paylaşılmıyor?” diye sordu.
Tatar,“Türkiye çeşitli ülkelerle protokoller yaptı, 3 ,5 milyar dolar katkı koydu. Neden gecikme var. Neden zorlama hükümet konuya açıklık getirmiyor? Sektörler protokolün imzalanmamasından dolayı büyük sıkıntı yaşıyor” dedi.
Ersin Tatar, ülkenin darboğazda olduğunu, ekonominin önünün açılması için adımlar atılması gerektiğini sözlerine ekledi.

“BU MAAŞLARI NASIL ÖDEYECEKLER ONU ANLATSINLAR”
Ülkede ekonomik sıkıntı olduğunu söyleyen Tatar, “Bu maaşları nasıl ödeyecekler, onu anlatsınlar” dedi.
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı mali disiplini bozmak, hukuku ihlal etmek ve Bütçe Yasası’nı ihlal etmekle de suçladı.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu