Cumhuriyet Meclisi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugünkü toplantısında Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesini tamamladı.
 Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, saat 10.00’da UBP Milletvekili Ersin Tatar başkanlığında toplanan komite tasarının madde madde görüşmeye geçti.
 Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Yasa Tasarısı, “finansal sistemde bankalar dışında faaliyet gösteren finansal kiralama, factoring ve finansman şirketlerinin kuruluş ve faaliyet izinlerine, ana sözleşme ve tüzük değişiklikleri ile hisse devirlerine, yöneticilerine, düzenleyecekleri sözleşmelere, işlem sınırlarına, faaliyet izinlerinin iptaline, birleşme, devir ve tasfiyelerine, muhasebe, raporlama ve denetimlerine ilişkin esas ve usulleri düzenlemek amacıyla” hazırlandı.
 Komite toplantısına, Komite Başkanı UBP Milletvekili Ersin Tatar, CTP Milletvekili Birikim Özgür, DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, UBP Milletvekilleri Hamit Bakırcı ile Ali Pilli katıldı.
 Komitenin bugünkü toplantısında Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan Tamer Müfiyzaye, Sonay Özmen,  KKTC Merkez Bankası’ndan Hakan Hancıoğlu, Rasiha Maşlakcı ve Gülten Özcihangirli, Başsavcılık’tan Cemaliye Yüksel, Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği’nden Halil Okur,  Para Kambiyo ve İnkişaf Sandığı İşleri Dairesi’nden Şifa Karahasanoğlu ve Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan Evren Zeki Gürel de yer alarak tasarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. 

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu