Kıbrıs İktisat Bankası Ltd. Genel Müdürü Ahmet Melih Karavelioğlu, KKTC Bankacılık Sektöründe Liderlik Stilleri “ Küçük ada ülkelerinde bankacılık sektörü için model çalışması”  ile doktorasını tamamlayarak “doktor” ünvanı aldı.

Uzun süredir, yoğun iş temposu yanında eğitime de ağırlık veren Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu, “Yoğun bir dönemin ardından, süreci başarı ile tamamlamanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Karavelioğlu, tüm sektörlerde gelişimin hızlı yaşandığını belirterek, genç bankacılara, “işe başladım, artık tamam” dememelerini ve dinamik bir şekilde kendilerini geliştirmeye devam etmelerini istedi.

Bankacılık sektörünün ülkedeki önemine de vurgu yapan Karavelioğlu, bilgi ve birikimini, genç bankacılarla paylaşmaya devam edeceğinin altını çizdi.

1992 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Karavelioğlu; 2008 yılında Bilgi Üniversitesi’nde İşletme üzerine yüksek lisans yapmıştı.

“KKTC ve Türkiye’de bankacılık Krizleri” adında yayımlanmış bir kitabı bulunan Karavelioğlu, International Journal of Business Management dergisinde yayınlanmış bir makalesi bulunmaktadır. Ahmet Melih Karavelioğlu’nun, International Regional Development Bonus veren bahis siteleri isimli uluslararası dergide de yeni bir makalesi yayınlanacak.

1992 yılında bankacılık hayatına Esbank T.A.Ş.’de MT olarak başlayan ve  EGS bank, Tekfen bank, HSBC bank ve Citi Bank’ta çeşitli görevlerde çalışan  ve İktisatbank’taki kariyerine 2009 yılında Pazarlama Grup Müdürü olarak başlayan Ahmet Melih Karavelioğlu, 2012 yılından bu yana Genel Müdürlük görevini sürdürüyor. Girne Amerikan Üniversitesi jürisinde doktora tezini sunan Karavelioğlu, Jüride bulunan Prof. Dr. Yıldırım Öner ve Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu olmak üzere tüm okutmanlara teşekkürlerini iletti. Karavelioğlu, kendisine bu süreçte desteğini esirgemeyen  başta ailesi olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.

Editör: Mehmet Kasimoglu