Total şirketinin, ENI şirketi ile konsorsiyum kurarak ruhsatını aldığı Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)” içerisindeki 6’ıncı parselde çok yakında faaliyet göstermeye başlayacağı bildirildi. 
Fileleftheros gazetesi, Paris’i ziyaret eden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün  Total Genel Müdürü Patrick Pouyanne ve Total’in Kuzey Afrika ve Ortadoğu Birimi Başkan Yardımcısı Elias Kassis ile görüştüğünü yazdı. 
Habere göre, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirildiğini belirtti. 
Görüşmede, şirketin Güney Kıbrıs’taki faaliyetleri ve ENI şirketiyle işbirliği içerisinde yapacağı gelecekteki planları üzerinde durulduğunu ifade eden Hristodulidis, Total’in belirttiği üzere, çok yakında 6’ıncı parseldeki planlarını hayata geçireceğini söyledi. 
Bunun olumlu bir gelişme olduğunu belirten Hristodulidis, şirketin perspektifler görmesinin ve bunun sözde “MEB” için bir güven oyu teşkil etmesinin de önemli bir olay olduğunu ifade etti. 
Hristodulidis, Anastasiadis’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yapacağı görüşmede de enerji konusunun ele alınacak temel konulardan birinin olmasının beklendiğini söyledi.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu