Kimi niye seçtik, seçeceğiz önemlidir.

Kimi ve niyeyi bilmemiz daha önemlidir.

Birinin kim olduğunu bilebilmek için, o birinin, bizim önümüze çıkıp da beni seçin deyinceye kadar neler yaptığı önemlidir.

Yazıya yeniden başlar gibi…

Kim niye aday olmuştu, olacak.

Bu güne kadar gördüğümüz şu, birkaç istisna dışında.

Ben solcuyum beni seçin.

İyi de dünyanın hiçbir BTM takımında bile solcu olduğu için sol açık oynatılan ya da sol bek kimse yok. Olmadı, olmayacak. BTM  takımlarında bile topu ayağında üç defa zıplatamayan birini solcuyum ben diye ant içtiği için sol bek yapmazlar.

Ben sağcıyım, milliyetçiyim ben, bakın elimden bayrak düşmez hiç. Kendini sağda konumlandırdığını zannedenler de böyle.

İyi de  her kırtasiyecide satılıyor bayrak, onu alıp da gezmek, göstermek marifet değil ki.

Hiçbir BTM takımında topu tutmayı bilmeyeni sırf formasında ülkenin bayrağı var diye kaleye geçirmezler, goğulcu formasını giydirmezler.

Birkaç istisna dışında, kendi alanında ve daha da önemli olarak,  halkın, memleketin sorunları alanında belli bir bilgi birikimine, donanıma sahip olduğunu bize gösteren ve bu donanımı ile aday olup da oy isteyen yok.

Daha da önemlisi.

Bu ülkenin çiftçiler birliğinin, ülke tarımı ile ilgili ne merağı var ne de derdi, bu güne kadar tarım alanında örgütlendiğini sanan tarım ve hayvancılık örgütlerinin bar bar bağırdığı tek şey ‘ kuraklık parası, peşin ödeme, afet parası, ve buna benzer ver, ver ver. Eyy Türkiye seni severiz ver!  haa vermezsen biz de artık KC  dahil, Portekiz’den tutun da Pandispanya’ya kadar bize verecek birini bulur onu severiz.

Köy cenahı böyle de kasaba olmayı bile becerememesine karşın kendini kent diye isimlendiren  cenahda çok mu farklı.

Bu ülke ve bu iklim koşullarına uygun ve ucuz mimari konusunda bir görüş sunduğunu duyan gören var mı kent cenahının.

Eğtime bakınca da bunca yıldır, bu müfredat çağ dışıdır diye herhangi bir grev duymuşluğumuz var mı, dünya grev ve eylem rekortmeni muallim sindehniyalarından.

2019 öğretim yılı da bitmek üzere ve halâ daha  öğrenci aile birlikleri diye bişey akıllarına bile gelmiyor okul aile birliklerinin.

Ne demek şimdi bu dersiniz ya.

İşte sorun bu

Sözünüz de eyleminiz de ezber üzre.

Sağ ve sol mu dediniz.

Yok öyle bişeyler bizde.

Yüce parlâmento var ve onun memurları NOKTA