Zarardır.
Her şeyin fazlası zarardır.
Şekerin fazlası zarardır. Azı karardır ekmeğin, fazlası zarar.
Fazlasının zarar olmadığı herhangi bir şey düşünemiyorum, okumayı bu kadar severken bile okumanın dahi fazlası hakkında tereddütlerim var.
Okumuş olmak için okumak okumanın fazlası olur ol nedenle ben şiir yazdım diye kendini piyasaya atanlara pek yüz vermem, okumam saçtıkları şeyleri..
Kelâm hakkında hiç kafacığını yormamış zatı muhteremlerin, kelimeleri yan yana alt alta dizmeleriyle ortaya çıkan şeylere, yazmanın ve okumanın fazlası da işte bu nedenle zarardır der güler geçerim. Ha o sözcükleri biçimleyip, sıralayanların bilmem ne derneği-birliğinin yöneticileri olmaları ve ben kitap bastırdım, yayınlattım hatta satış rekorları kırdım diye böbürlenmeleri de şiirci fazlalığının örgüt-birlik kolaycılığı ve enflasyonu ile kelimeleri bilir bilmez kullanmanın zararlarıdır.
Neyin fazlası zarar değildir diye sorsam, insanlar kendilerine göre yanıt bulacaklar, onlardan ricam buldukları yanıt ve fazla kavramı üzerinde biraz ( sakın ha fazla değil biraz düşünmeleri )
Dondurmanın fazlası zarardır ve yoğurdun da.
Evin fazlası aman aman öyle zarar ki, KKTC ye ve hatta dünyanın bütün devletlerine baktığınızda yap-sat inşaatçılığının konut bazında devletleri, dünyayı nasıl bir cehenneme çevirdiklerini göreceksiniz.
Televizyon seyretmenin azından biraz fazlası cip zarardır da tv kanallarının fazlası beter zarardır, tv kanallarının fazla olmasının zararlarının bin beteri de bu kanallardaki, akıl fikir satan programların fazlalığıdır.
Bu kadar fazla tv kanalı olunca, o kanlların fazlalığından mütevellit o kadar fazla akıl fikir satma programları, açık oturumları var ki ve o kadar fazla lafazanlık pompalarlar ki aman aman.
En sevdiğiniz şey neyse, onun fazlası da zarardır.
Baklavanın fazlası zarar olduğu kadar çiz kek dediğiniz şeyin fazlası da o kadar zarardır.
Fazlasının en zararlı olduğu şey de üretimin fazlasıdır.
Fazla fazla sol lafazanlık yapanlar, fazla lafazanlığın zarlarından o kadar muzdarip ve bihaberdirler ki…
Kapitalizm denen şeyin üretim fazlasından haz ve hız aldığını anlamıyor bilmiyorlar.
Dünya nüfusun ihtiyacından bir fazla üretim, yoksulluğun, çevre kirliliğinin ve fesadın fitnenin savaşların nedenidir.