Asgari ücret yetersiz midir.
Evet yetersizdir.
Sorun mudur. Evet sorundur.
En önemli sorunumuz değildir ama.
Gençlerin işsizliğidir en önemli sorunumuz. Ne hükümetler- devlet ve ne de özel sektör gençlerin istihdamı konusunda ne yazık ki; yurtsever insansever bir sorumluluk içerisinde değildirler.
Yerli üretimin desteklenmesi gereğini şiar edinen özel sektör zenginlerimiz, maalesef sözüm ona ekonomik akılla düşünerek en ucuz emeği nerde bulursam diye büyük bir yanlışın içinde, en pahalıya mal olan ve bu pahayı her geçen gün daha da hem de katlayarak artıran bir açıkgözlük- paragözlük ile davranmakta, Viet- Nam’dan tutun da Nijerya’ya kadar dünyanın her devletinden boğaz tokluğuna diyebileceğimiz şekilde iş gücü ham maddesi depolamaktadır banka hesaplarının gölgesine ve daha da acısı devlet ve hükümetleri de bu yanlışa destek olmaktadır.
Biliyoruz ki duvar boyamak gibi, ot biçmek gibi, tuğla taşımak gibi, en basit ve beceri gerektirmeyen işler için bile yurt dışından iş gücü hammadesi niyetine, aslında önce insan  sonra işçi olan zavallılar,kölelik düzenini aratmıyacak şekilde ithal edilmekte-getirilmekte ve köle gibi çalıştırılmaktadır.
Bay ve bayan özel sektör ile onun destekçiliğni ardıcıl olarak yapan bay ve bayan hükümetler , şu anda KKTC okullarında 40 bin öğrencinin ilkokul 1 ile lise son sınıflar  arasında öğrenim görüyor olduğundan hareketle önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde 40 bin gence iş sağlamak diye bir hayati görevleri olduğunun farkındalar mı dersiniz.
Partiler ve hükümetler ile sendikalar, orta ve lise eğitim öğretiminin beceri edindirmek üzere yeniden örgütlenmesi gereği üzerine düşünüyorlar mı acaba.
Küçükbaş hayan bakımının okullarda donanımlı eğitmenler- öğretmenler eliyle ders haline getirilmesi kanaatimce çok yararlı bişey olacaktır.
Tarımın ve hayvancılığın ıslahı, zenaatların ehil ellerde eğitimin parçası haline getirilmesi halkımızın devletin ve tabiatın yararına olacaktır.
Ormanların ekilmesi, bakımı, geliştirilmesi, türkiyeden gelen su yanında toprağımızın suyunun da en etkili ve verimli kullanılması da hükümetlerin ve eğitim kurumunun derdi olmalıdır.
Suçlu sayısını kat be kat aşan hukuk ve ülkedeki top sayısını çoktan aşan spor akademisi öğrencisi yerine, tarım ve orman işleri öğrencisi zenaatkar öğrenci evlâ değil midir.
Devlete hemen yapılabilecek bir iş için önerimdir
200-belki 500 hatta 1000 genci 6 aylık hızlandırılmış bir kurstan sonra orman ekimi bakımı koruması için istihdam etmek, üzerinde ciddiyetle durulması gereken bişeydir.
1000’i 3000 ile çarparsanız devlet bütçesine yük sanabilirsiniz ve fakat  giderek tükenen ormanların sürekli bakımı ve yenilenmesi yarınların kurtarılması için adımdır.