Partiler demokrasilerin vaz geçilmez ögeleridir.

Eyvallah.

Demokrasi neyin vaz geçilmez ögesi olmak mecburiyetindedir.

Özgürlüğün diyeceksiniz dilinizin ezberinde olduğu için ve ben de hürriyetin diye anlamaya çalışacağım özgürlükten kastınızı.

Defalarca yazdım özgürlük ile hürriyetin aynı manada olamayacağını, bir gün yeniden yazarım.

Hürriyet için vaz geçilmez öge – ögeler nelerdir.

Evvel emirde soyut kavramlar ile barışık olmak gerekir hürriyet için çünkü hürriyetin kendisi soyuttur ve İRA milletvekili Boby Sands hapiste iken de hürdü, başka hiçbir Büyük Britanya vatandaşının olamayacağı kadar.

Boby Sands’a seçenek sundu demokrasinin !!! beşiği Büyük Britanya, tutuklu, mahkum üniformasını giymeyi kabul edersen kısa süre sonra serbest bırakabiliriz seni, dediler.

Hür insan olduğu için hayır dedi ve açlık grevine başladı.

Hür bir insan olarak da açlık grevinde öldü.

Sizin demokrasinin beşiği Büyük Britanya bu vahşice kepazelikten demokrasi adına her hangi bir zarar görmeden sıyrıldı ki halâ beşiktir demokrasi derin uykunuza.

Deniz de hürdü, Yusuf da, Hüseyin de ve hürriyeti seçtikleri için asıldılar devlet eli hükümet marifeti ile.

Hürdü Fidel, Che ve onların 92 arkadaşı daha, USA’nın burnunun dibinde hürriyet için Küba’ya çıkarken.

Biden’den, Trumph’tan farksız savaş makinesine robot duran başkanları vardı USA nın ve koca USA,  Küba diktatörü Batista’nın arkasında kale gibi duruyor vaz geçelim biz hürriyetten, gidip elini öpelim Kennedy’in, Johnson’un bize USA petrol gelirlerinden pay verir, hem Havana hava limanını da USA denetim ve gözetiminde dünyanın bütün uçuşlarına açar ve tonlarca dolar akar Küba’ya, hepten ve ultra zengin olur bütün Küba’lılar demediler, yürüdüler, zor yolu seçtiler, teslim olmadılar ve sonucu biliyorsunuz.

Hürriyeti seçmek zor ve meşakkatli iştir, oysa örneğin Biden ile selfi çekmek serbesttir ve kolay, ya da Amerikan Elçiliği himayelerinde Dünya Şiir Günü kutlamak veya USA Başkanı ile ücretli Pazar kahvaltısı yapmak.

Kolaydır bağzı şeyler.

Hürriyeti seçmek zor.

Hürriyeti seçmek demokrasinin en temel ögesidir.

Teslimiyeti seçmekte serbesttir her bir birey ve teslimiyeti seçince de batı tipi vaz geçilmez öge olursunuz, batı sizden vaz geçmez, gonuşur gonuşur vekillik edersiniz