Bir ev, her köyde bir ev.

Veteriner lojmanı ve kliniği olarak kullanılacak bir ev.

Elbette ki bir de veteriner kadın ya da erkek.

KKTC devletine maliyeti çok ucuz ve iskân istihdam edilecekleri köye-köylere hayata tabiata katkıları sınırsız.

KKTC de hayvancılık yeniden ele alınmalı ve ülkemiz şartlarına göre ıslah edilmelidir. İlk aklıma gelen de küçükbaş hayvancılığın teşvik edilerek bir yandan maliyetin devlet eliyle düşürülmesi ve diğer yandan da yine devletin bilimsel esaslarla yapacağı kılavuzlukla gelirlerinin yükseltilmesidir.

Köylü değilim ve fakat köylerimizde artık kümes hayvancılığının neredeyse yok olduğunu gözlemlemekteyim.

Mehmetçik, Doğanköy, Yeşilyurt köylülerinin market tavuğu ve yumurtası tüketiyor olmasının kimsede utanç duygusu uyandırmamasına şaşırmaya devam edeceğim.

Köyde doğmuş ve köyde yaşayan erkek ve kadınların yoğurt yapmayı bilmiyor olmaları çarpık kentleşme dediğiniz şeyden daha çarpık, bozuk düzen dediğiniz şeyden de daha bozuk olduğunu bir gün anlar mısınız,  X ya da Y partisinin iktidar ya da tumba olmasının çok  önemli bir şey olduğunu sanıyorsunuz ama ne X ne de Y partisi sizin kendi ihtiyaçlarınızı olsun üretebilecek hale gelmesi gerektiğini hayal bile etmiyor.

Farkındalık seminerleri ile esiri olduğunuz batılı kültür bombardımanı sizi o seminerlerle sizden alıp kendinize yabancı bir tüketici nesne haline getirirken,  neler olup bitiyor sizinle geçmişiniz ve geleceğiniz arasında düşünemez hale geldiniz.

Elbette KKTC nin kuruluşundan bu güne, gelmiş geçmiş bütün hükümetler ve meclisler bu kötü gidişatın müsebbiblerdir ve fakat itiraf edin ki,  çobanlık etmekten,  kavun karpuz, fasulye patates ekmekten, tarla bahçe sulamaktan, ağıl ve kümes temizlemekten sizi kurtaran ve oy karşılığı memur eden bütün partimsiler sizin eserinizdir, siz de onların.

Batı kültür bombardumanı sizi arz ve taleptir her şeyin başı safsatasına inandırdı ve siz talep arsızı oluverdiniz.

Yoğurdu çalmak- mayalamak varken talep ettiniz ve arz ettiler size, müteşekkir kaldınız o kadar ki kilosu 5 tl ye satılan patatese pahalı deyip hayat pahalılığı ödeneği artmalıdır diye bar bar bağırırken, tartsanız 50-100 gram gelecek çipse 10 tl yi, dereboyunda yerseniz daha da fazlasını zevkten murabaa olarak döküp saçıyorsunuz.

Köyünde veteriner lojmanı ve veteriner isteyen ve bu konuda üyesi sempatizanı, oy vericisi alkışcısı olduğu partiyi uyaran kaç tane köylü var diye sormam.

Sormam bilirim çünkü hiç yoktur.

Parti üyesi sempatizanı alkışçısı bayrakçısı oy vericisi dediğin böyle küçük işlerle uğraşmaz. Tıpkı partisi gibi her gün günde üç öğün Kıbrıs sorununu çözer.