ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ’NİN 1 AĞUSTOS MESAJI
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
Dernek Başkanı Gürsel Benan mesajında,”Milli mücadelede özveri ile savaşan toplumsal varoluş kahramanlarının eseri Türk Mukavemet Teşkilatı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıldönümlerini gururla kutluyoruz” ifadelerini kullandı.
Benan, bütün olumsuzluklara rağmen geleceğe umutla baktıklarını belirterek, geçmişten ders çıkararak geleceğin sağlam temeller üzerinde kurulması gerektiğini, eşit, özgürlük ve güvenlik içinde yaşanabilecek bir düzenin yaratılmasını istediklerini kaydetti.

“3 MUTLU OLAYI GURUR VE KIVANÇLA KUTLAMAKTAYIZ”
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs’ın fethinin 447’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 60’ıncı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 42’nci yılını gururla ve kıvançla kutladıklarını belirtti.
Dernek Başkanı Yılmaz Bora, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “ Bugün başımız dik, barış, huzur ve güven içerisinde bağımsız bir devletteki yaşantımızı kimlere borçlu olduğumuzun bilinci ve idraki içerisinde, başta aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, yanı başımızdaki büyük Türk ulusundan aldığımız güçle dimdik ayaktayız” dedi.
Bora, Rumların amaçlarının değişmediği, Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak görmekten vazgeçmedikleri dikkate alındığında bağımsız devlet ile yegane hamisi Anavatanı Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkı için vazgeçilmez olduğunu vurguladı

BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI VE GÜZELYURT BELEDİYE BAŞKANI ÖZÇINAR’DAN 1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI MESAJI
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı ile ilgili mesajı yayımladı. 
Özçınar mesajında, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’taki varlığı ile ilgili ortaya koyduğu direnişin yıldönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti. 
Özçınar mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 60’ıncı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 42’inci ve Kıbrıs’ın fethinin 447’nci yıl dönümünü kutladığımız bu özel günde şüphesiz yaşanan acıları da unutmamalıyız. Kıbrıs Türk Halkı varlığını korumak için büyük bedeller ödemiştir.
Üç önemli olayın yıl dönümünü kutlarken, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda eşit, özgür ve güven içinde yaşaması için verilen mücadeleyi selamlar, toprakları vatan yapan tüm Aziz Şehitlerimizi rahmetle anarken hayatta olan mücahit ve gazilere saygı ve şükranlarımı sunarım. 
Her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olan Anavatan Türkiye’ye, tüm TSK ve GKK mensuplarına teşekkürlerimi sunar, tüm halkımızın ‘1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı en içten duygularla kutlarım”

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ GÜN NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI
Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Basın Yayın ve Protokol Başkanı Elvan Özaydan, Kıbrıs sorunu görüşmelerinin her yönden güven verecek şekilde karşılıklı kabul edilebilir bir nihayete ulaşmasını temenni ettikleri kaydetti.
Özaydan, Kıbrıs adası üzerinde savaşmayı bildikleri gibi, barış içinde bir yaşama da inandıklarını, bunun için azim ve kararlılıkla hareket etmeyi de çok iyi bildiklerini belirterek, ada ve bulunulan coğrafyada meydana gelen tüm olumsuzluklara rağmen geleceğe umutla baktıklarını vurguladı. 
Özaydan yayımladığı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajında, Kıbrıs Türkü’nün tarihsel varoluş mücadelesinde özveriyle büyük bir direniş gösteren, savaşan, azmi ile toplumsal birlikteliği perçinleyen Kıbrıs Türk halkını ve bu uğurda mücadele eden mücahitleri selamladı.
Mensubu oldukları Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 42’nci kuruluş yıl dönümünü gururla kutladıklarını kaydeden Özaydan, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Mücadele ruhu ve yaşama azmi ile tarih boyunca icabında her şeyini feda eden, açlık ve yokluk çeken, yer değiştiren, göçmen olan, acılar içinde geçen bir yaşama sahip insanlarımızın nefret ve hıncın yer bulmadığı, sevginin hakim olduğu, barış içerisinde güzel günler yaşamayı hak ettiğini düşünüyoruz. 
Bu vesile ile halkımıza, tüm ada üzerinde Atatürk ilke ve devrimlerinin demokratik ve laik hukuk devlet anlayışında,  özgürce ve güven içerisinde, uluslararası insan haklarına ve ekonomik olarak güçlü olacağı bir gelecekte mutlu bir yaşam dileriz.”
Ayrıntılar VATAN'da
(TAK)

Editör: Mehmet Kasimoglu