BORA: “ATATÜRK’Ü ÖZLEM, SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan bazı dernek ve kurum kuruluşlar, O'nu sevgi ve şükranla andıklarını belirtti.

TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. yıldönümünde özlem, saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

Bora yayımladığı 10 Kasım mesajında, mücahit Kıbrıs Türk halkının, Atatürk ilke ve devrimleri ile Türk Kurtuluş Savaşından ilham ve güç alarak, onurlu bir varoluş savaşı verdiğini, şanlı bir direniş göstererek bağımsızlığını kazandığını kaydetti.

Bora mesajında, “Askeri zaferimizi, siyasi ve ekonomik zaferlerle taçlandırma mücadelemizde, Atatürk ilke ve devrimleri, rehberimiz olmaya devam ediyor. Ulusal birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak, her engeli aşacağımıza olan inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.

Yas tutmayarak, aksine Atatürk’ün gösterdiği ilim ve irfan yolunda, onu daha iyi anladıklarını kaydeden Bora, vatan ve milletin birlik ve bütünlüğünün korunması için, daha çok çalışmak gerektiğine inanıp geleceğe güvenle baktıklarını kaydetti.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ: “ATATÜRK TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE EBEDİ YAŞAYACAKTIR”
                                                                                                             
Emekli Astsubaylar Derneği, bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir Cumhuriyet haline getirebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük Atatürk’ün, Türk Milletinin gönlünde ebedi yaşayacağını kaydetti.

Dernek Genel Başkanı Esen Ömürlü, yayımladığı 10 Kasım mesajında “İlke ve devrimleriyle hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığın uygarlık yolunda kararlı ve de istikrarlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize manevi huzurunda söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Ömürlü, Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. yıldönümünde özlemle, saygıyla, sevgiyle, şükranla rahmet ve minnetle andıklarını bildirdi.

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ: “İLKELERİNDEN AYRILMAYACAĞIZ”

Emekli Subaylar Derneği Atatürk’ün gösterdiği çağdaşlık yolunda, insana değer veren barışsever, demokratik ve laik rejimin en yüce savunucuları olacaklarını bildirdi.

Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu’nun yayımladığı 10 Kasım mesajında “Bu gün, O’nun yüce kişiliğinde yaşattığı barış ve özgürlük ruhu anlayışını yeni nesillere iletme yolunda mücadeleye devam edeceğimize ve ilkelerinden ayrılmayacağımıza inancımız tamdır” ifadelerine yer verildi.

ERGÜNEŞ: “ATATÜRK’ÜN ESERİNİN DEĞERİ HER GÜN DAHA ÇOK ARTIYOR”

Mücahit Komutanları Derneği, 77 yılda Atatürk’e olan özlemin biraz daha arttığını bildirdi.

Dernek Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş yayımladığı 10 Kasım mesajında, barışın, dostluğun, kardeşliğin, insanlığın çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu günümüzde, Atatürk'ün eserinin değerinin her gün daha çok arttığını ve anlaşıldığını belirtti.

Ergüneş, mesajında “Bir ülkenin onurunu haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirilebileceğini hem tarih yazarak hem tarihe not düşerek göstermiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 77. yılında saygıyla şükranla ve özlemle anıyor ve arıyoruz” ifadelerine yer verdi.

AYGÜN: “İLKELERİNE GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ GELECEKTE DE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, Cumhuriyetin kurucusu büyük devlet adamı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 77’nci ölüm yıldönümünde sevgi, saygı ve şükranla anıldığını bildirdi.

Aygün yayınladığı mesajda, Cumhuriyetin ilkelerine, geçmişte olduğu gibi gelecekte de sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Aygün, “Önderimiz ileri görüşlülüğü, aydın fikirleri ile ulusumuzu aydınlık yarınlara taşımıştır. Vatan sevgisini, millet aşkını ve bağımsızlık ruhunu bizlere aşılamıştır” ifadelerine de yer verdi.

Editör: Mehmet Kasimoglu