Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Müzeler Haftası” nedeniyle yazılı açıklama yaparak etkinlik programı hakkında bilgi verdi.

Azimli, KKTC’de Müzeler Haftası’nın 1986’de ilan edildiğini anımsatarak, bu kapsamda her yıl çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

KKTC’de Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı 30 müze ve ören yeri bulunduğunu kaydeden Fuat Azimli, yarın tüm müze ve ören yerlerine girişlerin ücretsiz olacağını yineledi.

Azimli’nin verdiği bilgiye göre, Müzeler Haftası’nın resmi açılış etkinliği Uluslararası Müze Günü olan yarın Bellapais Manastırı Sergi Salonu’nda yapılacak. Etkinlik saat 19.00’da Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli’nin açılış konuşmasıyla başlayacak.

Azimli’nin açıklamasına göre, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da bu etkinlikte bir konuşma yapacak.

Türkiye’den gelen yetkililer ve uzmanlar da müzelerindeki restorasyon ve konservasyon uygulamalarını anlatacak.

DİĞER ETKİNLİKLER

Hafta kapsamında ayrıca Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi işbirliğinde bir etkinlik düzenlenecek.

“Haydi Çocuklar Müzeye: Dünya Müzeler Haftası’nda Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi’nde Buluşalım” adlı müze eğitimi çalışması yarın saat 10.00’da Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi’nde yapılacak.

William Dreghorn Bellapais Çizimleri kitap tanıtımı ve sergi açılışı da yarın saat 19.00’da Bellapais Manastırı Sergi Salonu gerçekleştirilecek.

Hafta kapsamında bir sergi salonu açılışı yapılacak. St Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi’nin süreli sergi salonu 23 Mayıs’ta saat 19.00’da açılacak.

Editör: Mehmet Kasimoglu