UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN: “ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKI ÖDENEMEZ”

Lefkoşa, 24 Kasım 15 (T.A.K): Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının milli mücadele sürecinde, devlet sahibi olmasında ve bugünlere gelmesinde büyük fedakârlık gösteren öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğine vurgu yaptı.

Öğretmenler gününü kutlayan Özgürgün, “Öğretmenler ülkemizin geleceği, çocuklarımızın aydınlık yarınları için umuttur” ifadelerini kullandı.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik görevini aldığı gün olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle mesaj yayımladı.

Özgürgün, devletin yücelmesinde en önemli faktörlerden birinin; “iyi yetişmiş insan kaynağı” olduğuna işaret ederek, “İnsana yapılan yatırımın, daha donanımlı insana sahip olmak için verilen her uğraşın, harcanan her emeğin eğitim ve eğitimcilerimizin ekseninde olması esas alınmalıdır” dedi.

Gelecek nesillerin mimarları olan öğretmenlerin imkân ve kabiliyetlerinin artırılmasına yönelik atılacak her adımın ülkenin kazanımı olacağını, çünkü öğretmenlerin ülkenin geleceği, çocukların aydınlık yarınları için umut olduğuna dikkat çeken Özgürgün, şöyle devam etti:

“Mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstelenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum, Kıbrıs Türk eğitimine hizmet verenlere sağlık, huzur, hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum.”

Editör: Mehmet Kasimoglu