27-28 OCAK 1958 İNGİLİZ SÖMÜRGE İDARESİNE KARŞI DİRENİŞİN 62’NCİ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJLAR


TATAR: “KIBRIS TÜRKÜ DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE, ASLA HAKLARINDAN, HUKUKUNDAN TAVİZ VERMEYECEKTİR”
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar, “ Kıbrıs Türkü’nün 27-28 Ocak 1958’de İngiliz Koloni İdaresi’ni istemediğini,  adanın Yunan olmasına izin vermeyeceğini ortaya koyduğunu” belirtti. 
Tatar, 27-28 Ocak 1958 İngiliz sömürge idaresine karşı direnişin 62’nci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda,  “27 Ocak 1958’de Kıbrıs Türkü ‘taksim’ gerçekleşti, İngiliz Koloni idaresi sona erdi, ENOSİS tehdidinden kurtuldu diye yollara döküldü. Oysa böyle bir şey yoktu. Yalan bir haber söz konusu idi. Ama İngiliz Polisi kardeşlerimize çok sert tepki gösterdi. Olaylar 2 gün sürdü. 7 şehit verdik. 27-28 Ocak olayları Kıbrıs Türkü olarak bizlerin vatanımızda, topraklarımızda, hür yaşamak için ölüm pahasına bir mücadele verebileceğimizin ilk büyük göstergesidir” ifadelerini kullandı. 
Bugünleri görmeyi sağlayan şehitleri rahmet, gazileri şükranla anan Tatar, Kıbrıs Türkünün dün olduğu gibi bugün de, asla haklarından, hukukundan taviz vermeyeceğini belirtti. 

MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI TÖRE, 27-28 OCAK ŞEHİTLERİNİ ANDI
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, 27-28 Ocak Şehitlerini rahmetle anarak, KKTC’ye sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.
Töre, yayımladığı mesajda İngiliz Sömürge yönetimine karşı miting düzeyinde direniş yapan Kıbrıs Türk halkının Lefkoşa’da ve Gazimağusa’da birçok şehit verdiğini hatırlatarak ya taksim ya ölüm tezinin bugün gerçekleştiğini ve Kıbrıs Türk halkının KKTC devletine sahip olduğunu kaydetti.

Editör: Mehmet Kasimoglu