Akıncı, “Cenevre’nin son olması, sonuç üretmesi için New York’ta üzerimize düşeni yapacağız. Tavrımız çok nettir. Ön koşullar Kıbrıs’ta kabul edilmediği gibi, New York’ta da Cenevre’de de kabul edilemez. Var olan uzlaşılmış zeminler var. Bu çerçevede tüm başlıkları ele almaya, birbiriyle ilintili olarak değerlendirmeye ve bunları sonuca götürmeye hazırız. Resmin bütünün tüm taraflarca görülebilir olmasını istiyoruz” dedi.
Sadece Türk tarafının değil Türkiye’nin de buna hazır olduğunu vurgulayan Akıncı, “Türkiye de hazır olduğu mesajını verdi. Temenni ederim ki Rum tarafı ve Yunanistan da hazır olsun New York’tan Cenevre buluşmasının haberini sizlere ulaştırabilelim” ifadelerine yer verdi.
Güney’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de işaret eden Akıncı, “Seçim hedefinin ve ona bağlı taktiklerin bolca gündemde olduğu bir dönemden geçiyoruz” diyerek, seçim hedefinin çözüm hedefinin önüne geçmemesi gerektiğini vurguladı.

AKINCI, ÖNCE İSTANBUL’A ARDINDAN DA NEW YORK’A GİDECEK
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in davetiyle, Rum lider Nikos Anastasiadis’le birlikte pazar akşamı New York’ta katılacağı çalışma toplantısı için bu sabah 07.45’te adadan ayrıldı.
   Akıncı’yı, Ercan Havaalanı’ndan Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner,  Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan ve Cumhurbaşkanlığı yetkilileri uğurladı.
   İstanbul üzerinden New York’a gidecek Akıncı’nın akşam saatlerinde orada olması bekleniyor. Akıncı’ya müzakereci Özdil Nami eşlik ediyor. Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ da Akıncı ile birlikte New York’a hareket etti. Cumhurbaşkanı Akıncı, adaya pazartesi dönecek.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu