Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın BM Genel Sekreteri Geçici Danışmanı Jane Holl Lute ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “referans kavramları” (terms of references) hazırlık çalışmalarının bir süre daha süreceğinin anlaşıldığını belirtti. Burcu, Cumhurbaşkanı’nın Lute ile yarın 10.30’da bu çerçevede yeniden görüşeceğini açıkladı.

Sözcü açıklaması şöyle:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı BM Genel Sekreteri Geçici Danışmanı Sayın Jane Holl Lute’u bugün saat 10:00’da kabul ederek yaklaşık bir saat kırk beş dakika görüştü.
Hazırlanması için çalışılan referans kavramları (terms of references) için Sayın Cumhurbaşkanımız Jane Holl Lute ile ayrıntılı ve yararlı bir görüşme yaptı. Referans kavramları hazırlık çalışmalarının bir süre daha süreceği anlaşılmaktadır. Bu çerçevede Cumhurbaşkanımızın Jane Holl Lute’u yarın saat 10:30’da yeniden kabul ederek görüşecektir”.
Bugünkü görüşmede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Diplomasi ve AB özel danışmanı Erhan Erçin ve II. Sekreter Hasan Varoğlu da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Kasimoglu