Turizm Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç sosyal medya hesabından açıklama yaparak Azerbaycan'da KKTC Turizmi için yapılacak tanıtım için ödenmesine karar verilen 69 Bin STG ile ilgili konuya açıklık getirdi. Azerbaycanlı 3 sosyal medya fenomenine ödenecek 69 Bin STG konusunda hem sanatçılar, hem de zor günlerden geçen ülke ekonomisine rağmen bu harcamanın yapılmasına vatandaşlar dün gün boyu sert tepki gösterdi. Aktunç'un konuyla ilgili açıklaması aynen şöyle: "Cari açığın %63'ünü kapayan bir turizm. Net, altını çizerim net turizm geliri 960 milyon USD olan bir turizm. 
2020-2021'de Turizm ve eğitim olmamasından dolayı Kamu maliyesinin ve esnafın durumu ortada. 
Para harcamadan nasıl turizm yapılır? 
Evet zamanlama manidar gelebilir, ben bunu en az 2 aydır televizyonlarda, basında söylüyorum, biz bunu yapmak istiyoruz, digital pazarlama, influncer, fenomon gibi tanıtma tekniklerini kullanmak istiyoruz. 
Azerbaycan ile turizm faliyetleri başlıyor, şimdi de bunun altyapısı için tanıtıma girmek istiyoruz diye 2 aydır her yerde konuşuyorum. Ama maalesef bir türlü başlatamamıştık. Kısmet bu zamana geldi. 
Dövizin böyle olacağını bilemezdik. Napalım? Duralım oturalım? 
Güney komşumuzun turizm harcaması neredeyse 100 milyon Euro ve üzeri. 
Türkiye'nin 2021 turizm bütçesi 6 milyar 800 milyon küsür. 
Bizim de 1.5 milyon Euro civarı. Bu şartlarda savaşıyoruz. Digital platform da bunun neredeyse en ucuzu. 
Geçen sene Circle diye bir gurup St Hilarion da performans yapacaktı. Fiyatı 90.000 Euro, buna uçak ve konaklama dahil değildi. 
Hepimiz ayağa kalktık, Rum engelledi diye. 
Şimdi ne oldu? 
Lütfen biraz adil, gerçekci ve objektif olalım. Bişeyler yapmaya çalışıyoruz ve parasız da olmuyor. Rakiplerimiz de ortada. Eleştirelim, mutlaka eksiklerimiz de vardır, ama iyi niyetler bişeyler yapılmaya çalışılıyor, bunları da görelim."
 

Editör: Mehmet Kasimoglu