UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, “Korona Virüs Süreci” konulu güncel konuşmasına, tüm dünyaya geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı.
Virüsün ilk olmadığını ancak bu virüsün hızlı yayıldığı ve korona virüs nedeniyle hem ekonomik hem de sosyal yönden yaşam biçiminin değiştiğini anlatan Altuğra, bu günlerin tarihte dönüm noktası olarak yerini alacağını kaydetti.
İnsanlığın doğayı hırpaladığını, değerini bilmek bir yana şükretmeyi de unuttuğunu söyleyen Altuğra, buna karşılık doğanın felaketlerle geri döndüğünü, ısrarla ders alınmazsa faturanın daha da ağır olabileceği uyarısında bulundu.
 Yerli üretime destek verilmesi çağrısını yineleyen Altuğra, ancak bu şekilde dışa bağımlılığın azalacağı ve daha bağımsız bir ülke olunabileceğini anlattı, eğitim bakanlığına bu konuların müfredata alınması yönünde de çağrı yaptı.
Altuğra, hükümetin çalışmaları, sağlık bakanlığının çabalarıyla sağlık sisteminin bugün daha güçlü bir hale geldiğini belirterek, hastanelerde verilen sağlık hizmetleriyle, yapılan testlerle ilgili bilgiler aktardı. 
İkinci bir dalga olması halinde bu krizin aşılması için de çalışma ve hazırlık yapıldığını anlatan Altuğra, aynı anda 170 covid-19 hastasına hizmet verilebileceğinin ilgili bakan tarafından da açıklandığına dikkat çekti. 
İzlem Gürçağ Altuğra, bu süreçte görev alan, özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarına, ayrıca Türkiye’den gelen yardımlara da teşekkür etti. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu