Kıbrıs ve Fransa arasında enerji ve savunma, ikili ilişkiler, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kışkırtmaları ve Avrupa Birliği’nin (AB) öncelikleri, perşembe günü Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki görüşmelerde ele alınacak.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan basın açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Anastasiades bu sabah karşılama töreninden sonra Macron ile bir araya gelecek. Görüşmeden sonra iki Cumhurbaşkanı basına açıklamalarda bulunacaklar.
Anastasiades ve Macron daha sonra iki ülkenin heyetleriyle birlikte, Kıbrıs ve Fransa arasında enerji ve savunma alanındaki işbirliğini, ikili ilişkileri, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kışkırtmalarını ve AB’nin öncelikleriyle ilgili konuları görüşecekler.
Kıbrıs heyeti Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, Savunma Bakanı Charalambos Petrides, Hükümet Sözcüsü Kyriacos Koushos, Kıbrıs’ın Paris Büyükelçisi Pantias Eliades, Cumhurbaşkanı’nın Enerji Konularındaki Danışmanı Yiorgos Lakkotrypis ve diğer yetkililerden oluşuyor.
Savunma Bakanı Charalambos Petrides de Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ile görüşecek.
Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ve beraberindeki Kıbrıs heyeti Perşembe akşamı adaya dönecek.

Editör: Mehmet Kasimoglu