Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Başkanı Kazım And, Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş ve ileri medeniyet seviyesine ulaşmak, özgür yaşamak, adadaki varlık ve egemenliğini sonsuza kadar sürdürmek için Kıbrıs Türkü’nün kendisine düşen görevleri geçmişte olduğu gibi gelecekte de yapmaya devam edeceğini kaydetti.
Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği Başkanı And, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
And mesajında, “Yüce Türk Milleti’nin ve onun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutlarız” dedi.
Kazım And, her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen büyük fedakârlıklarla, ulu önder, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ulusunun vatanına, bağımsızlığına ve özgürlüğüne kastedenlere karşı mücadele başlattığına dikkat çekti.
And, “Bugün yüce Türk milletinin egemenliğinin tüm uluslara ilan edildiği, yeni ve modern kurumsallaşmanın en önemli aşaması ve göstergesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102’nci kuruluş yılını kutladığımız kıvanç günümüzdür” ifadelerini kullandı.

“EGEMENLİK ORTAKLIK KABUL ETMEZ”
Kurtuluş Savaşı ortam ve şartlarında dahi Atatürk’ün Türk milletinin çağdaş uygarlıklar arasında yerini alması için fikir ve gayretlerini esirgemeden, çağdaşlaşma hedefine kesintisiz bağlı kalarak, Meclis’in kurulması ve çalışmasını tesis ettiğini vurgulayan And, şöyle devam etti:
“Kurtuluş Savaşı sonrasında da ulu önder, ‘Egemenlik hiçbir mana, hiçbir şekil ve hiçbir renkte ortaklık kabul etmez’ diyerek, eskimiş ve köhnemiş tüm kurumları kaldırarak ‘Egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin’ olduğu ve demokrasinin belirleyici, bilimin yol gösterici olduğu cumhuriyeti ilan etmiştir.”
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinin temelinde; çağdaş, yurttaş toplum ve devlet hedeflerine ulaşmayı sağlayacak prensiplerin özenle hayata geçirildiğini ifade eden And, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk’ün milletine hizmette en önemli eseri ve armağanı olduğunu vurguladı.
Kıbrıs Türkü’nün Atatürk ilke devrimleriyle yaşamayı benimsediğini vurgulayan And, değerlerin korunmaya devam edeceğini belirtti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Kazım And, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerin önünde saygıyla eğilerek, gazileri minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.

Editör: Mehmet Kasimoglu