Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), erken seçim gündemiyle toplandı.
YDP’den yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşan Genel Başkan Erhan Arıklı, erken seçime en hazırlıklı partinin YDP olduğunu iddia ederek; “Erken seçim için UBP ve CTP 7 Ocak tarihinde anlaşmışlardır. Biz bu seçimlerde YDP’nin birinci parti olacağına inanıyoruz. İddialıyız. Allah utandırmasın” dedi.
Arıklı, YDP’nin bir başka parti ile seçim ittifakı yapmasının mümkün olmadığını, YDP’nin büyük bir vebal altında olduğunu söyleyerek; “Tek bir oy alacağımızı bilsek bile meşale oy pusulasında yerini alacaktır” diye konuştu.
YDP MYK toplantısında seçimlere yönelik bazı kararlar alındığı ve buna göre, daha önce 15 Kasım 2017’ye kadar yapılması için karar alınan İlçe Kongreleri seçim sonrasına ertelenmesi; milletvekili adaylarının ve sıralamasının Parti Tüzüğü doğrultusunda parti üyeleri tarafından belirlenmesi ve 7 kişilik kontenjan kullanılması; 16 Ekim’den itibaren aday adaylığı müracaatı için ilana çıkılması; adayların ve hatiplerin eğitimi için parti okulunun en kısa sürede faaliyete geçmesi” kararlaştırıldı.
YDP ayrıca, ilçelerde 7’şer kişiden oluşacak Seçim Komitelerinin önümüzdeki hafta içinde tespit edilmesi, sandık görevlilerinin ve gözlemcilerinin ay sonuna kadar tespit edilmesi, seçim kampanyasının yürütülmesi için profesyonel bir firma ile anlaşılması kararı  da üretti.
Öte yandan YDP’de seçimlere yönelik çeşitli görevlendirmeler de yapıldı.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu