YDP Genel Başkanı ve YDP milletvekili Erhan Arıklı, “Yüksek Öğrenimin Problemleri” konusunda güncel konuşma yaptı.
Arıklı, KKTC’nin iki ekonomik sektöründen biri olan üniversitelerin durumunun kaygı verici noktaya geldiğini, yurt dışından gelen öğrenci sayısının giderek azaldığını, 2018’de 13 bin olan sayının, 2019’da 8 bine düştüğünü, bu yıl ne kadar öğrenci geleceğinin bilinmediğini söyledi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın bu alandaki önlemlerini yeterli bulmadığını ifade eden Arıklı, zaten zor durumda olan üniversitelerin daha da zor duruma düştüğü görüşünü ifade etti.
Arıklı, “50 bin öğrenci ayrıldı, %90’ı Türkiye’dendi, 3. dünya ülke öğrencileri kaldı, kapıların açılması halinde bunlar da dönecek ve büyük ihtimal geri dönmeyecekler, dolayısıyla gelecek öğretim yılında da düşüş olacak ve üniversiteler daha da sıkıntı içine girecek” şeklinde konuştu.
Bu yöndeki sıkıntıların giderilmesine yönelik öneriler ortaya koyan Arıklı, 12-15 bin öğrenciye ulaşılamazsa üniversiteler kapanmak zorunda kalır söylemlerine işaret ederek, hükümeti önlemler almaya, TC yetkilileriyle temas kurup çözüm aramaya çağırdı.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu