YDP Heyeti köy gezileri kapsamında dün akşam Sadrazamköy’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Türk halkının yıllardan beri kötü yönetildiğini, zengin kaynakların fakir bekçisi konumuna düşürüldüğünü, üretmeden tüketen bir halk haline getirildiğini ve Türkiye'nin yardımları ile ayakta duran ve en kötüsü de bunu kanıksayan bir siyasi yapı oluştuğunu söyledi. Arıklı, akıllı bir strateji ile değerlendirildiğinde en fazla 3 yıl içinde kendi ayakları üzerine duran bir ekonomik yapıya kavuşulabileceğini ve Türkiye'nin yardımlarına ihtiyaç kalmadan daha dik daha gururlu ve daha bağımsız bir ülke haline gelinebileceğini belirtti. “Hem Türkiye'nin yardımları ile karnimizi doyuracak hem de bağımsız politikalardan bahsedeceğiz. Bu mümkün değil” diyen Arıklı, önce KKTC’yi ekonomik olarak Türkiye'ye bağımlı olmaktan kurtarmak gerektiğini söyledi. “Bize kimse yavru muamelesi yapmasın. 43 yaşında yavru olur mu? Türk Devletleri içersinde Türkiye'den sonra en yaşlı ikinci devletiz. Yavru muamelesi görmek bizim politikacıların işine geliyor. Çünkü yavru demek, birileri tarafından beslenen aciz bir yapı demek. Her yıl Türkiye’den milyarlar alıyor, bunun karşılığında Türkiye'ye küfür ediyoruz” diye konuşan Arıklı, diklenmeden dik durmanın yolunun ekonomik bağımsızlıktan geçtiğini ve bunu sağlayacak tek parti olduklarını kaydetti.

YILMAZ
 Toplantıda konuşan Girne İlçe Başkanı Zeki Yılmaz ise, YDP’nin Girne'de ciddi bir yükselişte olduğunu ve Köy örgütlerinin hemen hemen tamamlandığını söyledi.

BAY
 Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ünal Bay ise yaptığı konuşmada, YDP’nin 1981 de kurulan Türk Birliği Partisi ve onun ardından 1985 te kurulan YDP’nin devamı olduğunu söyleyerek, "Biz artık KKTC’nin umudu olan bir partiyiz. 40 yıllık siyasi tecrübemiz var. Hepimiz buralıyız" dedi.

SENCER
 Genel Başkan Yardımcısı Sunalp Sencer ise kendisinin Kıbrıs kökenli bir vatandaş olduğunu,  YDP nın kuruluşundan beri içinde yer aldığını,  bazı kişilerin YDP de yer aldığı için kendisine 'Ne işin var Türkiyelilerin partisinde?' Diye sorduğunu söyleyerek; "işte ötekileştirme budur. Bu partinin bütün yöneticileri KKTC vatandaşıdır. Türkiyelilerin partisi söylemini ret etmektedir. Buna rağmen bu partiye Türkiyelilerin Partisi demek zorla bu insanları bir yerlere itmek demektir" dedi.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu