Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, son dönemlerde eylemlerin dozunu, artan zamlar karşısında  artırdıklarını ifade etti.
Sendikaların yaptıkları eylemleri eleştiren bakanlara yazılı açıklamayla yanıt veren Metin Atan,  haklı sebeplerden, alınması gereken tedbirler alınmadığı için tepki koyduklarını sağduyuya ihtiyaç olduğunu belirtti.

“DENKTAŞ DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ İSTİYOR”
Kamu-Sen  Başkanı Metin Atan açıklamada, “Maliye Bakanı Denktaş’ın bize olan tavırları, sendikacılara karşı tavırlarını çok net ortaya koyuyor. Dikensiz gül bahçesi istiyorlar fakat buna müsaade etmeyeceğiz. Biz bildiğimiz yolda gideceğiz. Biz halkın sesiyiz. Doğru yaparlarsa yanlarında oluruz. Yanlış yaptıklarında karşılarında oluruz” dedi.

“TEBLİĞ İCRA”DA SIKINTILAR BÜYÜK”
 “Mahkemelerde, Tebliğ İcra’da sıkıntıların  büyük olduğunu kaydeden Atan, “ Eğer mahkemede tebliğ icra memurları itibarsızlaştırılıyorsa, güven yoksa, bu mahkemenin utancıdır. Buna müsaade etmeyeceğiz. Orada bir sürü problem var. Bunların giderilmesi adına bir atılım yapacağız” ifadelerini kullandı.

KTAMS’IN EYLEMİNE DESTEK
KTAMS’ın yaptığı eylemi saygıyla karşıladıklarını söyleyen Kamu-Sen Başkanı Atan,  “Sol parti sempatizanı bir sendika eyleme çıkıyorsa iyi bir noktaya gelmişiz demektir” dedi.
Açıklamasında  gardiyanların sıkıntılarına  da değinen Metin Atan,  gardiyanların  çok sıkıntılı ve özveri isteyen bir görevi yerine getirdiklerini,  yeni cezaevi ile bu sorunların giderileceğine inandığını ifade etti.
Postacılar Günü nedeniyle bu hizmeti veren tüm çalışanları kutlayan Metin Atan “Orada çok zor şartlarda gelir getirici bir kurum olarak çalışıyorlar. İstihdam sorunları var. Bu sıkıntıları aşmak adına kendilerini ziyaret ettik. Sıkıntıları aşmak için elimizden gelen her çabayı göstereceğimizi de belirtmek istiyorum” diye konuştu.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu