AB Bilgi Merkezi’nden verilen bilgiye göre, Avrupa Birliği üyesi ve aday ülkelerde kutlanan Avrupa Günü kapsamında hazırlanan ve 12 Mayıs’a kadar sürecek olan aktiviteler, AB Bilgi Merkezi’nin  https://www.facebook.com/ABBilgi/ adresli facebook sayfasında.
Aktivitelerde, aralarında Kıbrıs Oda Orkestrası’nın da bulunduğu Avrupa’dan sanatçıların performanslarına, çocuklara yönelik eğitici programlar ile AB’nin Kıbrıs Türk toplumunda yürüttüğü Covid-19 bilgilendirme kampanyasına yer verilecek.  
Açıklamada, Avrupa Birliği’nin, 70 yıl önce 9 Mayıs 1950’de “Schuman Bildirisi”nin yayımlanmasıyla barış ve istikrar yönünde adımlarını atmaya başladığı ve 1985 yılından bu yana 9 Mayıs’ın, AB kurumları tarafından ve AB’ye üye tüm devletler ile aday ülkelerde “Avrupa Günü” olarak kutlandığı belirtildi. 
Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle, AB Bilgi Merkezi’nin de 9 Mayıs’ı çeşitli kültürel faaliyetler ve çocuklara yönelik aktivitelerle kutladığı belirtilen açıklamada, bu yıl da Covid-19 salgınının yarattığı olağanüstü koşullara karşın, müzik ve sanatsal aktivitelerle insanları bir araya getirmeye devam edileceği kaydedildi.
TAK
 

Editör: Mehmet Kasimoglu