ULUÇAY TÜM BABALARIN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, tüm babaların Babalar Günü’nü kutladı  ve sevdikleriyle birlikte sağlık ve huzur diledi.
Babalar Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Uluçay, “Karşılıksız sevgi ve fedakârlığın simgesi, hayatımızın her anında sınırsız bir sabır ile sığınacak liman olup her zaman yanımızda olan babalarımızın Babalar gününü kutlar; aramızda olmayan, ancak aziz hatıralarını her daim yad ettiğimiz babalarımız ve büyüklerimizi de rahmetle anmak isterim” dedi. 
Uluçay, toplumun refah seviyesinin azalmakta olduğu ve geçim sıkıntısı yaşadığı bu günlerde herkesin, özellikle de yöneticilerin sorumluluklarını yeniden hatırlayıp  günün anlamına da yaraşır bir şekilde davranışlar sergilemesini de temenni etti.

BAKAN NAZIM ÇAVUŞOĞLU’NUN BABALAR GÜNÜ MESAJI
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bakan Çavuşoğlu mesajında, baba yüreğinin zorluklara karşı sığınılacak güvenli bir liman olduğunu ifade ederek, tüm babaların Babalar Günü’nü kutladı.
Çavuşoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Babalarımız, toplumdaki sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi üstün değerlere dayanan güçlü aile yapısının temel direği, anne ile birlikte her türlü fedakârlığı üstlenen, her türlü çileye göğüs geren, çocuklarının mutluluğunu kendi mutlulukları sayan, karşılıksız sevgi ve fedakarlığın sembolüdür.
Evladını sevgi ve şefkatinden esirgemeyen, ona yaşamlarının her anında ihtiyaç duyacağı yüce değerleri kazandıran babalar, yeri doldurulamayacak en değerli varlıklar olup, tek istekleri çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayabilmek, başarılarıyla gururlanmak, vatanına ve milletine faydalı olduklarını görebilmektir. 
Bu nedenle evladını sevgi ve şefkatinden esirgemeyen, ona yaşamlarının her anında ihtiyaç duyacağı yüce değerleri kazandıran babalarımızı, sadece yılda bir gün değil, her an anmalı, saygı ve sevgide kusur etmemeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, ben de bir baba olarak tüm babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum.”

DURSUN OĞUZ’DAN BABALAR GÜNÜ MESAJI
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Babalar Günü’nü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Oğuz, mesajında şunları dile getirdi:
“Babalarımız, nasihatleri ve tecrübeleriyle bizlere yol gösteren, güç veren, en değerli varlıklarımızdır; bizleri koruyup kollamaya çalışan en büyük destekçilerimizdir.
 Babalarımız,  aile  birlikteliğinin ve sağlıklı bir toplum yapısının oluşturulmasına katkı koymaktadır. Her çocuk için babası çok özeldir ve çocuğuna gerçek anlamda babalık yapanlar tüm övgüyü hakedenlerdir.
Babalarımızı sadece bir gün için değil, daima hatırlamak, gönüllerini hoş tutmak, sevgimizi göstermek önemlidir.
Bu duygu ve düşüncelerle,  değerli babalarımızın Babalar Günü’nü kutlar, onlara sevgi ve saygılarımı iletir, hayatta olmayan babalarımızı da rahmetle anarım.”

ÖZÇINAR’DAN BABALAR GÜNÜ MESAJI
Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, yarın kutlanacak Babalar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Özçınar, mesajında, şunları dile getirdi:
“Evlatlarının kahramanı, varlıklarıyla bizlere güven ve huzur veren babalarımızın hayatımızın her anında emekleri vardır.
Bu özel gün, ilk adımlarınızı atarken ellerinizden tutan ve desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen babalarınıza sevginizi derinden hissettirme fırsatı vermektedir.
Bu vesileyle, varlıklarıyla yüreğimizi ısıtan, fedakar babalarımızın “Babalar Günü”nü kutlar, sağlıklı, uzun ömürler dilerim.”

Editör: Mehmet Kasimoglu