Baf’ta Asprokremmos bölgesinde kaplumbağaların yumurtladığı sahilde çevre katliamı yapıldığı belirtilerek, buna büyük tepki gösterildiği açıklandı.
 Fileleftheros gazetesi ismi açıklanmayan Rus iş insanlarının düğün töreni için Anassa otelinin karşısındaki kaplumbağaların yumurtladığı koruma altındaki sahile yapılan müdahalelerin karışıklığa neden olduğunu yazdı.
 Sahildeki çalışmanın Salı günü başladığını belirterek, kumun ekskavatörlerle düzleştirildiğini kaydeden gazete, Baf Kaymakamlığı’nın sahilde yapılan müdahaleler üzerine verdiği izni geri aldığını ve çalışmaları durdurduğunu belirtti.
 Öte yandan bölgede çalışmaların dün öğlene kadar sürdüğünü ve bir prefabrik platformun yapıldığını kaydeden gazete, yoğun tepkilerin ardından otelin, bu platformu başka bir yere taşımayı planladığını kaydetti.
 Yetkililerin sahilde yaptığı incelemelere göre, kaplumbağaların çalışmalardan etkilenmediği ve kurulan platformun altında kaplumbağa yuvasının olmadığını kaydeden gazete, yavru kaplumbağalardan bazılarının ekskavatörün sesinden dolayı topraktan çıktığını aktardı.
 Haberde düğün için yapılacak olan partide Christina Agulera ve Justin Biber’in şarkı söyleyeceği de aktarıldı.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu