“BORÇLANDIRILMA EMEKÇİLERİN GELECEĞİNİN YAĞMALANMASIDIR. BUNU KABUL ETMİYORUZ” 
Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, “hükümetin Sosyal Sigortalar Dairesi’ni 30 milyon TL borçlandırma yönünde karar aldığını” belirterek, “Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borçlandırılması, emekçilerin geleceğinin yağmalanmasıdır. Bunu kabul etmiyoruz” dedi. 
Rahvancıoğlu, pandemi ile boğuşulan bu günlerde, hükümetin “sessiz sedasız işçi sınıfının geleceğini ipotek altına alan yeni bir karara imza attığını” savundu. 
Yazılı açıklama yapan Rahvancıoğlu, Resmi gazetede yayınlanan kararla birlikte hükümetin Sosyal Sigortalar Dairesi’ni 30 milyon TL borçlandıracağını ve bu borcun da Creditwest Bankası’ndan alınacağını öğrendiklerini kaydetti. 
Rahvancıoğlu, “Sosyal Sigortalar Dairesi özel sektör emekçilerinin emeği ve yatırımlarıyla çalışan, emekçilerin her türlü hastalık, kaza, işsizlik, emeklilik, doğum durumunda tek güvencesi olan kurumdur. Sosyal Sigortalar Dairesi 2008 yılından beridir kamu emekçilerinin de emeklik için yatırım yapmakta olduğu ve batması durumunda işçi sınıfının tüm birikiminin telef olacağı önemli bir dairedir” ifadelerini kullandı.
Dairenin zarar ettirilmesi, borçlandırılması, batırılmasının, hem bugüne hem geleceğe yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Rahvancıoğlu, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borçlandırılması için gerekçe olarak gösterilen sigortalı maaşlarında ödeme zorluğu yaşanmasının gelmiş geçmiş hükümetlerin bilinçli olarak yarattığı bir durum olduğunu savunarak, temel bir iki önlemle kolayca giderilebilecek bir sıkıntı olduğunu belirtti. 
Rahvancıoğlu, “Sosyal Sigortalar Dairesi çalışmakta olan emekçilerin yatırımlarının patronlardan tahsil edilmesi yolu ile gelir elde eder. Oysa gelmiş geçmiş tüm hükümetler, bu gelirlerin elde edilememesi için patronlarla birlik olmuş ve Sigorta’yı batma tehlikesi ile yüz yüze bırakmıştır” ifadesine de yer verdi.
Rahvancıoğlu, “patronlara af çıkarılması, sigortaların alacaklarının patronlardan tahsis edilmemesi, yatırımların gerçek maaş üzerinden tahsil edilmesinin sağlanmaması, iş kazalarının maliyetinin önlem almayan patrona değil, işçilerin kurumu olan sigortaya ödetilmesi” gibi sıkıntılara işaret etti. 
“Bugün Sosyal Sigortalar Dairesi parasal sıkıntı yaşıyorsa, bunun nedeni 1976’dan beridir gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin bu uygulamalar yoluyla patronlara aktardığı paralar ve kurumun bilinçli olarak zarara uğratılmasıdır” diyen Rahvancıoğlu, yapılması gerekenin sigortanın yasal görevini yerine getirmesi olduğunu belirtti. 

Editör: Mehmet Kasimoglu