“YASAYI BİR AN ÖNCE ÇIKARTMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Organize Sanayi Bölgesi Yasası üzerinde çalışmaya başladıklarını, oluşturulacak komisyonlarla yasayı bir an önce çıkartmaya çalışacaklarını belirtti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Arıklı bugün Alayköy Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yılgın ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti. 
Dernek Bakanı Yılgın, sorunlarını aktararak, Sanayi Bölgeleri Yasasının bir an önce şekillendirilip Meclis’te onaylanmasını beklediklerini belirtti. 
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı da, derneği makamında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu, genç bir yönetimin olması dolayısı ile ayrıca mutlu olduğunu söyledi. 
Arıklı,  derneğin yapmış olduğu çağrı doğrultusunda ilk olarak Alayköy Organize Sanayi bölgesinden tespit gezilerine başlayacağını dile getirdi. 
Organize Sanayi Bölgesi Yasası konusunda bakanlık ekiplerinin çalışmaya başladığını ve birlikte oluşturulacak komisyonlar ile bu yasayı bir an önce çıkartmaya çalışacaklarına kaydeden Arıklı, organize sanayi bölgelerinde oluşturulacak yönetim modelleri sayesinde rantların da engelleneceğini, eksik ve yarım yapıların önüne geçilebileceğini, çevre temizliği ve yeşil alan düzenlemesi gibi konuların bu yönetimler ile çok hızlı sonuçlar alınacak şekilde çözüleceğini ifade etti. 

Editör: Mehmet Kasimoglu