Başbakan Tufan Erhürman basını bilgilendiriyor. Erhürman Başbakanlık olarak her hafta basını bilgilendirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Erhürman’ın açıklamasında bazı satır başlıkları söyle;
“Doğu Akdeniz’deki kaynaklara ilişkin rum yönetimi’nin attığı adımlarla ilgili Rum Lider Anastasiadis’in ortaya koyduğu gerekçeler haklı gerekçeler değil. Kıbrıslı Türkler sürece aktif olarak müdahil olacak”
“Bütçedeki 83 milyon TL’lik artışın 65 milyon TL’lik kısmı TÜFE’de öngörülemeyen artıştan kaynaklanıyor. 11 milyon 825 bin TL’lik kısım ise revize sırasında yeni projelere ilişkin koyduğumuz kaynaktır”
“Bütçeye nüfus sayımı gerçekleştirilmesi için 5 buçuk milyon TL kaynak koyduk.”
“Belediyeler reformu bu dönemde yapılacaktır ve basın da bunun takipçisi olsun. Bunun başka yolu yoktur”
“Ek mesailer özellikle gümrük polis ve sağlıkta artıyor. Bu nedenle bu sorunu çözmek için insan kaynakları çalışması yapılacak gerekirse vardiyaya geçilecek”
“Şu ana kadar yapılan atamalarda hiçbir şekilde yeni müşavir yaratmadık.”
“Bertan Tokar ve Hasan Alicik Başbakanlık Müsteşarlığı’na, Özel Kalem’e Mustafa Ergüven, Başbakanlık ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne Ahmet Muratoğlu atandı”
“Şu anda cezaevinde 540 kişi var bu korkunç ve oradaki gardiyan sayısı konusunda gereken yapılacak”
“Cezaevi Danışma Kurulu oluşturulması ve oradaki iddiaları dinleyip değerlendirmesi için talimat verdim. Cezaevi Danışma Kurulu oluşturulması ve oradaki iddiaları dinleyip değerlendirmesi için talimat verdim”
“Uyuşturucu ile Mücadele konusunda çalışmalarımız devam edecek ve iki pilot bölge seçtik”
” Uyuşturucu İle Mücadele konusunda Kalkanlı’da daha önce otel olarak kullanılan bina Amatem ve Rehabilitasyon Merkezi olacak”
” Bet ofisi denetimleri artacak. Denetimlerde kurallara uymayanları anında kapatacağız. 51 olan bet ofisi sayısını azaltacağız.”
Ayrintilar VATAN"da

Editör: Mehmet Kasimoglu