Başbakan Tufan Erhürman, CAS çalışanlarının 20 Aralık’ta başlattıkları eylemini de değerlendirdi.

Başbakanlık’ta CAS çalışanları ilekonuştukları konuları burada kamuoyu ile paylaşacağını anlatan Başbakan Erhürman, bu konuda da kamuoyunun aydınlanmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.
Yaklaşık 9 aydır görevde olduklarını ve 7 aydır CAS çalışanlarının sorunları gündeme geldiğini anlatan başbakan Erhürman, “Bizim göreve geldikten 15 gün sonra ilk sorun gündeme geldi. Arkasına da diğer sorunlar yaşandı. Biz sürekli bu arkadaşlarla iletişimde olduk” dedi.
CAS çalışanları ile her görüşmede bu kişilerin taleplerini aldıklarını belirten Erhürman, Başbakanlık Denetleme Kurulu raporunun çıktığını ve bunu şimdi BRT ekranlarından ilk kez duyuracağını açıkladı.

Tasfiyenin gerçekleştiği gün bu eylemlerin yeniden başladığını anlatan Başbakan Erhürman, kamuoyun, CAS meselesinde bugüne kadar ne yaşandığını anlatmak istediğini belirtti.
3 Temmuz 2010’da KTHY Yönetiminin CAS hisselerinin Cemaat Meclisi İnkişaf Sandığına 3 buçuk milyon devrettiğini ve Bakanlar Kurulu’nun 5 Temmuz 2010’da hisse alımı olarak 3 buçuk milyon dTL’yi ödeme yaptığını ancak hisselerin devralmadığını belirterek, “Bunu yapanlar şimdi CAS çalışanlarının eylemine destek verenlerdir” dedi.
Devletin tasviye masasından 3 buçuk milyon TL alacağı olduğunu belirten Başbakan Erhürman, “biz bu parayı istiyoruz veya bize hisselerin devretmesini istiyoruz. Ama bize verilmedi” dedi.
BRTK

Editör: Mehmet Kasimoglu