Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)çalışanlarının örgütlü bulunduğu Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası’nın (Kamu-İş) , ajans çalışanlarının Meclis Genel Kurulu’ndaki görevleri esnasında yaşamış oldukları sorunlara karşı, 10:00 – 12:00 saatleri arasında 2 saatlik uyarı grevi gerçekleştirdi.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan ve çalışanlar grev yanında Meclis Genel Kurulu’nda eylem de yaptı.
Genel Kurul’un toplanmasının ardından konuşmalara geçildiği sırada ziyaretçi bölümünde oturan çalışanlar ve sendika yetkilileri, ayağa kalkarak ellerindeki kağıt ve kalemleri Genel Kurul salonuna bıraktı.
Daha sonra Meclis önünde basına açıklamada bulunan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, TAK çalışanlarının Meclis Genel Kurulu’nda mobing ve baskılar yaşadıklarını savunarak, buna dikkati çekmek için eylem yaptıklarını belirtti.
Meclis’teki bazı milletvekillerinin, TAK çalışanlarının gösterdiği özveri ve haber disiplinine saygı duymadıkları görüşünü ifade eden Bengihan, TAK çalışanlarının sahipsiz olmadığının ve bu yapılanların asla kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.
Bengihan, aldıkları karar ile bugünki Meclis Genel Kurulu’nun TAK tarafından izlenmeyeceğini de kaydederek, yapılan bu grev ve eylemin sadece bir uyarı olduğunu, yapıldığını savunduğu baskılar ve mobingin devam etmesi halinde tepkilerinin de büyüyeceğini söyledi.
BRTK

Editör: Mehmet Kasimoglu