Eylemde, “Kimlik ve Varlığımıza Sahip Çıkacağız”, “Vatandaşlık Dağıtmaya Son” ve “Azınlığa Düşmeyi Kabul Etmiyoruz” ifadelerinin yer aldığı pankartlar tutuldu.

İZCAN: “BU, KIBRIS TÜRKÜ’NÜN TÜKETİLMESİDİR”
 BKP Genel Başkanı İzzet İzcan eylemde yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nda günde 80-100 vatandaşlık işlemi yapıldığını, bunun ayda iki bin, yılda 24 bin vatandaşlık işlemine mukabil olduğunu söyledi.
 İzcan, Türkiye’deki Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin 27 bin kişinin vatandaş yapılmasını talep ettiğini da iddia etti. Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Hükümeti’nin beklentisinin, bir sonraki seçime kadar 25-30 bin kişiye vatandaşlık vererek 105 bin olan seçmen sayısını 130 bine çıkararak seçimlerde avantaj elde etmek olduğunu iddia eden İzcan, “Bu politika Kıbrıs Türk toplumunu ve iradesini tamamen bitirmeye yöneliktir, bu bir asimilasyondur, Kıbrıs Türkü’nün tüketilmesidir. Bu entegrasyon siyasetinin bir parçasıdır, Kıbrıs Türk toplumunun varlığını, kimliğini, geleceğini yok edecekler. Politika bunun üzerine kurulmuştur” dedi. Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerde Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıs Türk vatandaşlarının sayısını 220 bin olarak verdiğini ancak yapılan vatandaşlıklarla bu rakamın da 250 bini bulacağını kaydeden İzcan, dağıtılan vatandaşlıkların görüşmeleri de sabote edeceğini iddia etti.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu