Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Türk askerinin adadaki varlığını Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in sorgulama hakkı olmadığını ve olamayacağını vurguladı. 
Bora, yaptığı yazılı açıklamada, “Zira Türk askerinin adadaki varlığı barış, huzur ve güven için kaçınılmazdır. 43 yıl önce Türk askeri müdahale etmeseydi bugün Kıbrıs’ta Türk varlığından söz edilemeyeceği apaçık ortadadır” dedi.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ın Kıbrıslıların sabah uyanıp da kuzeye baktıklarında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayrağını görmeyeceklerini, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in ise çözümün Türk askeri gitmeden mümkün olmayacağını sık sık dile getirdiğini ifade eden Bora, bu anlayışa sahip insanlarla çözüme ulaşılamayacağını vurguladı. 
“Barış, huzur ve güvenin simgesi Beşparmaklar’daki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı sonsuza dek dalgalanmaya devam edecektir” şeklinde devam eden Bora, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Kıbrıs Cumhuriyeti’ni silah zoru ve terörle gasp edip, cumhuriyetin eşit ortağı Kıbrıs Türk halkını aynı yöntemlerle dışlayan gayri meşru Güney Kıbrıs Rum Yönetimi karşısında, haklı ve meşru olmaya devam edecektir. 50 yıldan beri devam ettirilen ikili görüşmelerde Rum zihniyetinin değişmemesi üzerine ve birçok tarafsız uzmanın da belirttiği gibi Kıbrıs’ta kalıcı ve yaşayabilir yegane çözümün ‘iki devletli’ çözümden başka bir hal şekli düşünülmemelidir. Kıbrıs’ta son elli yılda yaşanan gerçekler de bunu açıkça teyit ettiğine göre bundan böyle görüşmeler ancak ‘iki devletli’ çözümü öngörmesi halinde başlayabilecektir.”
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu